Snart desember…

Tenk i morgen er det allerede julemåneden. Jeg synes høsten har gått fort, selv med korona. Nå er det mye fint å se på tv og høre på radio, og mange har allerede pyntet juletreet ser jeg. Her går det litt saktere med pyntingen, men jeg koser meg likevel.Helga har vært bare fin, og jeg har holdt på med en liten vinterjente innimellom annet. Cernitleire liker jeg godt og med noen piperensere, tekstiler og litt maling kan jeg visst få til litt av hvert.

Frøkna fikk en kjole sydd av en gammel strømpebukse. Jeg heklet litt på kanten og broderte litt her og der. Broderiene synes ikke så mye etter at jeg limte på et lite juletre med stjerne, men hva gjør det. Jeg synes hun ble fin i hylla mi.

Sånn går fritimene mot jul her hos meg. Det er sånt som gir meg glede i hvert fall. Rimfrosten regner bort i dag, men likevel er det desember i morgen. Vil dere lese et juleeventyr i år da? Jeg bare spør?

Første advent…

Noen som kjenner igjen dette motivet tro? Ja, si det? Tenk nå nærmer det seg desember. I dag er det første advent.

Jeg har bakt hele TO slag med småkaker, så her skal det smakes til kaffen i ettermiddag.

Bakepapiret fikk også noen tegnestreker og en femarmet lysestake fikk sin plass på kjøkkenet. Men med fire lys så klart!

I midten la jeg en sånn pyntekule, og brått var det en adventsstak. Jeg brukte batterilys, for her var det mye lett antennelige greier. Med en lysslynge ble det lyst og fint. Så ønsker jeg dere en fin første advent, og nå får jeg å tenner det første lyset.

Kan ikke la være….

Ja, det er sant, jeg kan ikke la være å være kreativ. Er det dumt tro? Når advent og jul nærmer seg så skriker kerativiteten min etter å lage noe nytt. Men stjerna i vinduet er på plass da. Noen ganger sier jeg til meg selv at jeg kan da ikke være helt god? Andre setter inn sine juleting på en time eller to og så er de klare, men ikke jeg…..

Dere som følger meg har jo sett hva jeg har drevet med i det siste. Alt fra tegnede gardiner og duker. stearinlys, kranser og dekorasjoner, servietter og stjerner og et julehefte som også kan leses i advent.

Blir det for mye skryt???? Men det er ikke derfor jeg legger det ut. Jeg vil dele og vise alle at med enkle midler kan vi få til så mye morsomt. Bloggen er også litt som en dagbok for meg, så da får jeg satt inn det jeg lager i et system.

Jeg bytter gjerne ut bildene på veggen til vinteren også. I år hadde jeg funnet fram et med blå farger. Det passet meg slett ikke i år. Men jeg hadde et jeg hadde laget for noen år siden. Det var med en liten hund i høstskogen. Brått var det fram med malesakene og en tusj. Etter en stund hadde det blitt snøtunge grantrær og en gutt som luftet hunden sin. Bildet er på ca.70×90 cm. Nå passer det på veggen min i hele vinter. Andre steder i huset blir det litt julete bilder som skal opp etterhvert. Nei, alle er ikke malt av meg. Jeg har blandt annet et av en forside til en veldig gammelt julehefte som er min favoritt.

I morges var melkekartongene mine tørre etter vask. Jeg stappet dem med en stram rull av avispapir og skar ut ruter med en tapetkniv. Så ble de malt. Jeg lærte å lage papirtrær inne hos Claus Dalby i går kveld, så det blir det nok flere av til min lille landsby.Jeg gleder meg til å sette det sammen i et vindu. Sånn går dagene mot advent……

Ser stjerner…

For et styr for noen stjerners skyld. Hvordan skal jeg ha det? Skal stjernene henge høyt opp eller langt ned, er de finest med lys eller uten, pynter de med hull mer enn de som ikke har? Ja, jeg bare spør? Ble litt sjokkert over ledningen til lampa på den ene. Den er jo så kort, at man MÅ kjøpe skjøteledning også. Noe så dumt. Vi vil jo ikke ha skjøteledinger overalt heller. Jeg valgte å legge en batterislynge inn i den ene. Men er det fint med det gule lyset i den hvite stjerna, når jeg vil ha den hvit? Har jeg kjøpt feil pære? Hjelp, for surr på grunn av noen stjerner.

Jeg begynte ute i stedet, det var enklere trodde jeg. Men klar ble jeg ikke der heller. Jeg får fortsette en annen dag, som det ikke regner. Ser du bildet oppe til venstre? Det er potetfigurene jeg skar ut. De ble heller ikke som tenkt. Hjelp, som de krøp. De er bare det halve av hva det var, da jeg lagde dem. Men jeg skal se mer på dem en annen dag også.

Nå vil jeg slappe av litt og nyte en kaffekopp og en bolle med sjokoladebiter. Ærlig og redelig kjøpt sjokoladebolle.

For store sko….

Spagettiarmer og -ben! Cernitleire er gøy å lage ting med. Dere som følger meg på Insta har sett denne frøkna i dag. Artig å lage. Det er jo bare å varme cernitleire opp i hånden, og så er den myk og fin til å forme. Jeg lagde en litt oppgitt frøken med alt for store sko! Det er ikke lett å fylle andres sko. Her har frøkna forsøkt seg på mammas sko, og hun leker fin dame. Har du gjort det noen gang?

Hold balansen. Øve og øve. Høye heler er ikke lett, og ikke det greit å bære håndveske heller.

Jeg forsøkte meg fram med piken og lurte på om hun kunne bli en engel til jul?

Det ble hun lett, med to heklede stjerner som vinger. Nå kan hun pynte opp sammen med et bittlite lysende tre. Etter jul, blir hun bare en liten pike igjen. En liten pike som forsøker å fylle andres sko….

Sorte fulger, igjen….

Jeg synes koronanen minner om sorte fugler. Ikke nok med det, når vi deler link inne på fjesboka,så blir det bildet bare sort også??? Så sørgelig trist, men de jobber visst med saken. Det gjør jeg også, altså med fargene! Nå har jeg fikset nye fugler, og de ligner dompapen, vår julefugl.

Det er ikke ofte jeg ser dompapen nær huset vårt, men inne på skogen ser jeg den ofte. Nå mot vinteren er den ekstra synlig med sitt fargerike bryst. Vår julefugl nummer en, synes jeg. Husker du koronafuglene jeg lagde i vår? De var sorte og triste. Fortsatt “flakser” de “fuglene” over oss her i landet, men ved å tenke på dompapens forsiktige piping, føles det som håp. Hos meg er det mange forskjellige dompaper jeg kan pynte med utover. Jeg har to store ute på terrassen, noen jeg har laget i ull og flere forskjellige i glass og porselen. Men jeg fikk lyst til å lage noen i papir også. Med sammentrykte kuler av avispapir og lim, ble to stykker kledd med servietter i går og limt sammen. Så var det fram med malekosten for å få fram de fine fargene.

Nei, jeg lager ikke blogginnlegget for å skryte, men jeg håper at jeg kan inspirere deg til å finne på noe selv. Med enkle midler kan vi skape stemning og hygge i denne rare tiden. Bare et fat med forskjellige kongler pynter fint opp på et bord. At jeg har tegnet løperen min selv, er min måte å gjøre det på. Du har kanskje en brodert duk, eller en heklet brikke? Greit med minimalisme om sommeren, men nå føler jeg at vi må får fram lunhet og kos i det kulda setter inn.

Vil du kjøpe mitt advents/julehefte Julens Snikksnakk, så har jeg fortsatt mange igjen. Gi meg en melding på messenger eller gå inn HER!  Der finner du en kontaktskjema.

 

Motivasjon?

Nei, det er ikke lett å finne motovasjon hver dag. Noen dager er travle, og andre er for tiden kjedelige liksom. Kjedelige, fordi vi ikke kan leve som vi pleier i koronaland. Men vi får holde ut. Mange har visst allerede begynt å pynte til jul, men der er ikke jeg, enda. Jeg gleder meg til advent først. Her er det hvit og grønn november, men det er ikke helt sant. Noe rødt har sneket seg inn også.Rødt på en hjertekrans, rød bamse, røde muffinsformer og rødt bringebærsyltetøy i rullekaken jeg tok opp fra frysa i helga. Rødt ble det også på gardinene!

Må skryte litt av gardinene mine her også. Jeg har tegnet dem selv, med vannsfast tusj. Om jeg blir lei dem, så er det ren bomull, og da kan jeg bare sy to og to sammen til dynetrekk. Smart hva? Men jeg ble veldig fornøyd nå, så i år blir julevinduene i stua sånn. Ja, den lille jenta mi har jo rødt på seg og reinsdyret har fått rødt bånd rundt halsen.

Men mest er det grønt og hvitt hos meg nå, og så kongler da. Masse konger i fat og krukker. Under to uker til advent er det, og fortsatt har vi det så mildt, at man glemmer at det kan komme en vinter. Men plutselig er den her, med frost, snø og kulde. Ha en fin ny uke, om du er motivert eller ikke, om du er lei korona eller ikke, og om du pynter eller ikke…..

Premie!

Reklame |

Jeg tror ikke jeg er alene om å være fasinert av Maja Lunde og Lisa Aisato? For noen damer og sammen er de et eventyr. I går måtte jeg en tur til byen, og der gikk jeg så fort jeg kunne inn og ut av butikker med antibakk, hansker og munnbind, avstand og litt usikkerhet i disse koronatidene. Men helt til slutt, var jeg innom bokhandelen, for der er det så mye fint å se mot advent og jul synes jeg. Hva lyste mot meg? Den nye boka, Solvokteren. Fort havnet den på disken kan man si.

Som dere som følger meg vet, så skriver og tegner jeg selv også. Jeg kan ikke mål meg med de to i boka over her, men de inspirerer meg veldig. De får meg til å smile, drømme meg bort og tenke. Boka skulle jeg ha som premie til meg selv i dag, men sånn gikk det ikke.

I dag skulle jeg nemlig skure litt i kjøkkenet hadde jeg bestemt. Å vaske stekeovnen er det værste jeg vet! Så ble den sprayet inn, og hjelp for søl. Men det må til stadig vekk, helt til jeg får kjøpt meg en ny ovn med pyrolyse. Det ønsker jeg meg veldig, men jeg må jo først slite ut den gamle. Ble boka en premie? Nei, jeg leste den i går kveld!!! Jeg klarte ikke la være, for den fristet så ille. For en bok! Den sluttet slett ikke som jeg trodde, men det er jo nettopp det som er det fine med en ny bok. Jeg kan bare si, anbefales!!!!

Sånn nå er ovnen ren, og jeg skal sette meg å slappe av litt. Kanskje jeg skulle ønske meg en bakemaskin til jul som premie, så slapp jeg å bruke stekeovnen til det eller? Men premie ble det i dag, for heldige meg har boka Snøsøstre også. Den er julete og fin. Nå forsvinner jeg inn i eventyret for ei stund. God fredag til dere!

Day Brødform 25,5 x 12 x 8,5 cm//Städter Utstikker Rund Rustfritt Stål D: 8 cm H: 6 cm//Sage Bakemaskin BBM800//Lékué Profesjonell bakematte

Skjære og fikse….

Dagene går unna i koronatiden også. Det er tid for å pynte gravene og dekorere hjemme. Jeg har vært i skogen etter kvister og mose. Nå er kranser og hjerter klare til avhenting av familien vår. En fin tradisjon for meg.

Ellers har jeg utfordret meg med litt lysmoro. Niesene mine drev med sånne twisted stearinllys, og jeg måtte jo forsøke også. Joda, de ble tvinnet, men ikke så fine som andre får til, så det viser jeg ikke her. Men jeg dyppet like godt en kubbelys ned i det varme vannet, trykte og skar litt, så det ble en engel av det. Pen? Nei, det synes jeg ikke den ble, men den hadde sjarme etter at jeg hadde malt den!

Når jeg skulle lage middag, så lå jo den kniven der. En potet fikk kjørt seg! Synes det ble litt annerledes med et Jesusbarn av potet? Nå har den tørket siden i går, og som alle rå poteter som blir liggende på benken, blir den mørkere og mørkere.Det skal bli spennende å se om denne figuren bevarer formen etter en stund. Kanskje jeg må skjære ut en Maria og Josef også? Men da må jeg ha litt større poteter enn de jeg nå har hjemme.

I går hadde vi stekte røkte pølser og blomkål til. Da ble endestykket av blomkålen skåret til. Det ble fine stjerner det! Jeg kokte dem og de smakte godt. Gøy med kniv om dagen og kvister, kongler og mose!

Forberedelser og planlegning…

Har du kontroll om dagen? Jeg synes denne koronatiden er vanskelige, og litt trist. Ikke føler jeg at jeg kan gjøre som jeg vil, og ikke våger jeg et og annet jeg vanligvis ville gjort. Man blir ganske så låst. Skal man be til middag, skal man gå på middag, bør jeg handle, eller kan det vente og så videre…… Jeg liker ikke dette, men vi får ta en for folket og hverandre. Det er klart.

Som dere vet tegner og holder jeg på om dagen, innimellom mine vanlige ting. Det er godt å bare la blyanten danse over arket og se hva det blir. Noen ganger ser jeg noe hos andre, og det kan få fram min kreativiet. Jeg har begynt å tenke på julebordet. Det kan jo hende man må være hjemme hele tiden på grunn av koronaen? Da er det viktig å ha noe å glede seg til her hjemme.Jeg har tenkt hvit duk og sånne fat med mosekuler. Om jeg har lys som her, vet jeg ikke enda? Kanskje det blir stjerner og julekuler, lyssslynge eller annet?

Jeg har tallerkner med noen morsomme streker på, og hva kan jeg pynte med der? Engler passer meg i år. Jeg har tegnet engler i flere varianter nå, men til slutt ble det et hjerte. Så skar jeg ut en slisse og tredde i en serviett. Plutselig hadde engelen kjole!

Det er mange måter å gjøre dette på. Jeg så en på internett der de hadde klipt ut et bilde fra et kort og fikset kjole til den damen som var på kortets framside. Skikkelig festlig. Jeg fant et kort som jeg hadde kjøpt for en krone, klipte det litt av og brukte et sånt klippestempel til å lage et rundt hull med. Så vakkert det ble, synes jeg. Men en rød sløyfe til, så blir det jul!

Men her blir det altså kanskje mine egne engler. Kan man tegne på servietten? Klart det, bare man er forsiktig. Jeg brukte vannfast tusj, så man ikke trenger å være redd for at noen skal få sort farge på seg når de tørker seg om munnen! Så her er min ide til bordet. Gleder meg allerede til det, om det blir til julaften eller en av de andre dagene i jula. Forberedelser og planlegning er halve jobben. Enda er det tidlig, så jeg kan nok finne på mye annet rart også, før advent!