Hus på hus

Har du mange hus til pynt. Her begynnner det jammen å bli noen.  Trehus, keramikkhus, blekk- og papphus, pluss små pyntehus. Variert og fint. Nå kan bare fantasien male videre på hvem som bor i husene?


Hus på veggen har jeg også, men ikke pepperkakehus i år!

Den lille musefamilien er samlet ved bestemorskoppen og passer jeg meg ikke, så flytter de vel inn i ett av mine hus!

Snillmotmegselvløfte!

Slett ikke dumt å gi meg selv en sånn mulighet inn i ett nytt år. Et snillmotmegselvløfte! I dag har jeg vært på shopping. Jeg er ikke så glad i å gå på kafe, så jeg kjøpte med meg noen rundstykker til formiddagsmaten. Jeg hadde lyst på kake, og det var det da lett å fikse! Ett stykk halvt rundstykke, to spiseskjeer lett eplesyltetøy, en stor skje med gløggmiks. Ja, du leste rett, gløggmiks bruker jeg til en hel masse. Rosiner og nøtter er jo godt sammen med sjokolade, tørket frukt og på en dessertpai, så hvorfor ikke på et rundstykke? En klatt med lettrømme  på toppen, så var min kake klar. Følte meg veldig snill mot meg selv.

Om jeg fikk shoppet noe? Ja da, en ny duk,en brun løper, et ukeblad og en vakker øyenstikker.

Det ble en kjole også. Så nå henger den på skapdøra mi og venter på nyttårsaften, mens jeg skal lese årshoroskopet og se hvordan det nye året kan bli? Men jeg har lovet meg selv, at i år skal jeg altså være snill mot meg selv. Da mener jeg ikke sånn snill at jeg skal få spise så mye gotteri jeg vil for eksempel. Nei, det handler om å snakke pent om seg selv, ikke tillate seg all verden av matkos og hygge, trimme for at kroppen skal trives og smile til meg selv i speilet!

Snø, sangsvansang og foto.

Noen hadde hugd ned et tre i høst nede ved vannet. Nå så det ut som en hånd som stakk opp. “Give me five!” tenkte jeg da! Fortsatt er det vinter og litt snø her, men det varer vel ikke lenge. Det har blitt ganske mildt i kveld, i mot hva det har vært de siste dagene. Tre minus er ikke ille, så jeg har vært ute i flere timer i dag. Herlig.

Det ble en tur ned til sjøen. Sangsvanene holdt konsert ute på isen. Men det var alt for langt ut til at jeg fikk fine bilder. Isen er for tynn for oss mennesker der ute og det vet fuglene. Etterhvert som det begynte å bli kveld lettet stadig nye fugler fra råka lenger ut. Vakkert å høre sangen i det mørket falt på. Jeg hører det helt hjem til meg nesten hver kveld, så lenge ikke isen dekker der det er strøm i vannet.

Godt å komme ut litt og se vinteren. Mer kulde og snø kommer vel utover i det nye året. Jeg skal være klar med kameraet!

Ønsketavle.

Hva gjør du for å forberede deg til et nytt år? Mange har forsetter, men jeg synes ikke alltid det fungerer så bra. De siste årene har jeg laget meg en ønsketavle. Jeg starter den gjerne opp i romjula, for da har jeg litt tid. Mange bruker store ark og store ord til dette, men for meg holder det med et vanlig kopipapir i A4. Jeg begynner selvfølgelig forsiktig med et blankt ark. I år ble det først en ballong med årstallet på. Vil jeg klare å holde denne drømmeballongen hele året, vil jeg miste den og ikke ha kontroll,vil den sprekke eller vil den gi meg masse dansende glede? Det vil året vise.

Ganske morsomt å se tilbake på tidligere års  ønsketavler. Noen drømmer gjentar seg ser jeg, noe forandrer seg og nytt kommer til.

Hva vil dette året bringe? Ikke vet jeg, men jeg har da forsiktig begynt på mine tanker om muligheter og sjanser fremover. Jeg skriver ferdig min tavle i begynnelsen av januar, så er et stopp.Da er arket fullt av utklipp, ord og tanker, fargespill og drømmer. Noe limes over også, om det liksom ikke passer meg. Etterpå ser jeg på den til stadighet, men forandrer ikke noe. Når året er omme, kan jeg gjøre opp en slags status, før jeg lager en ny for et nytt år og nye muligheter. Herved deler jeg ideen med deg, kanskje det er din tur til å lage din tavle for det nye året som ligger der å venter.

Pepperlaks og rester.

Jeg har hørt at mange ikke er så begeistret for sånne vakumpakkede laks- etter ørretside? Men har du forsøkt å varme det? I dag ble det pepperlaks til middag her. Det ble ikke stort igjen, som du ser av bildene. Jeg delte fisken i passende serveringsstykker og pakket dem inn i folie. Så dampet jeg dem til de ble varme i en kjele med kokende vann.

I dag ble det så enkelt som kokte poteter, smeltet smør og grønnsaker ved siden av. Det fristet så mye, at jeg glemte helt å ta bilder før vi spiste. Litt rester ble det igjen. Potetene og fisken er nå delt i biter. I morgen blir det enten eggepanne med restene til lunch, eller jeg lager en god, hvit ostesausog blander i fiskebiter og diverse og serverer tynne, ristede brødskiver til. Så her går fisken fort unna!

Julesnø og ro.

Vi har fått snø, og det er vakkert. I går skinte sola og jeg måtte bare ut en tur for å ta noen bilder.

Fine kontraster var det der ute, men kaldt!

Vi har ikke fått mange centimeter, men det var nok til at jeg frydet meg.

Det mangler mye for å få skiføre, men naboungene akte i hele går.

I dag var morgenen vakker, men det har skyet til igjen. Blir det mer snø tro? Så var det fjerde dag jul og hva skal du gjøre da? Jeg skal bare nyte jula her hjemme. Etter juleselskap på juleselskap, tror jeg det blir fint med et rolig tempo, lese litt, se en film eller bare slappe av med en kopp kaffe eller to.

Pakkekort og papir.

Så var julaften over for denne gang, men de neste dagene er også fine. I natt har vi fått litt snø, så det er så vakkert der ute. Det er kaldt, så jeg venter litt med å gå ut. Da kan jeg like godt se over pakkekortene mine. Tar du vare på dine? Jeg gjemmer alle en stund, men så blir de sortert. Jeg er ikke så glad i de klistrelappene?

I år fant jeg en ny  vri. Jeg rev dem ut av papiret og lagde en nisse på et hvitt ark, så kan jeg gjemme det som et juleminne i en perm jeg har.

Mye vakkert i både papir og kort. Jeg klipte like godt ut noen biter her også.

Noen samler visst på julepapir, men for meg holder deg med små minner.

Samler du på noen av dine kort fra julen, eller havner de rett i søpla? Jeg har kort fra da jeg var liten, ikke mange, men noen få utvalgte. Gøy å ta den fram og minnes. Kanskje jeg viser det fram en dag? Fortsatt god jul til deg som titter inn!

Adventskalender, Nissen Anskas juleønske. del 24


24
Eventyret er slettet!

Så vil jeg takke alle som har fulgt adventskalendereventyret i år. Jeg ønsker dere en gledelig jul og håper alle vil få en minnerike dager.

Gledelig jul!

Gledelig jul til alle som titter innom her! Nyt dagene ved juletid!