Trollmors brudebukett.

En skikkelig brudebukett til et troll? Trollmor ønsket seg en sånn bukett i høsten, så jeg måtte plukke fargerike blader.

Det var uendelig mye å velge i, men trollmor var bestemt. Litt grønt, litt gult, litt rødt og noen kvister. Akkurat sånn som høsten er.

Hun ble fornøyd. I natt kommer det til å sukke og klinge inne mellom trærne der brudefølget drar fram over myr og eng og inn under tunge grantrær.

I morgen tidlig vil vi se og merke at det har foregått noe i natten. Fra september til oktober, fra høst til kaldere tider. Trollmor har viftet med brudebuketten sin så bakken er full av fargerike blader. Minnene synges i det visne løvet.

#skog #blogg #foto #farger

Naturen er vakker!

Utrolige fine farger der ute nå.

I helga så jeg helt rødfargede trær, digre kongelys med gule blomster og blåbringebær!!!!

Jeg har aldri tenkt på at det finnes en gang, blåbringebær. Men de var vakre og fryktelig sure de jeg fant. Jeg trodde det var bjørnebær, men det var det slett ikke. Bærene så ut som om de var dugget, og plantene var lave med pigger, som ikke stakk. Dere som bor i vest har nok mer greie på dette enn meg. Vi har bare bittelitt av dem her i øst.

Til slutt får jeg vise dere at det er mye fint i hagen også, Jeg plukket inn bergknapp og noen takløk og danderet det i et hjertefat.

Høsten er vakker, det er bare å nyte.

#foto #natur #hage #blogg #friluft #hobby

Lille vakre ….

Nei, hun er visst ikke så liten denne Anna! For et vakkert hode. Rart å se det der på toppen av fjellet på Tjørn i Sverige. Skulpturparken Pilane, der hun står, regnes som en av Europas ti største. Den er åpen bare om sommeren, så 3. september var det slutt for i år.

Dette er Anna. Jeg ble bitteliten ved siden av den 14 meter høye skulpturen ved Pilane gravfelt. Kunstverket er laget av Jaume Plensa fra Spania. Jeg skulle ønske jeg hadde vært på denne plassen tidligere i sommer, for de hadde så mye fint utplassert omkring i naturen. Flere kunstnere viste sine verk, og jeg tittet på det på nett. Jeg synes spesielt at  hesten som sto på to ben og de søte kaninene passet fint inn der. Men jeg var for sent ute, det er slutt for i sommer. Om du vil se kan du gå inn HER! 

Neste år finner de sikkert på noe nytt i området. Anna står der enda, og ser ut over hav og landskap. Hun ble ikke fjernet som de andre kunstverkene.

Med lukkede øyne ser det nesten ut som om hun vil sove seg gjennom høst og vinter. Tror du hun åpner øynene til våren? Jeg skulle ønske vi hadde hatt sol på turen, men jeg var veldig fornøyd med at det ikke regnet.

#høst #pilane #anna #foto #blogg #kunst

Ukjente kunstnere.

Det finnes så mange fine kunstverk der ute, men ingen vet at de har malt det????

Jeg skulle gjerne ha sett flere verk, men de var dessverre bortgjemt. Hvor? Under båter.

Jeg var ved sjøen, og til og med ute på vannet var det en fin installasjon. Men ingen vet at de har laget det? Jeg gikk meg en tur med kameraet og det ene fine motivet dukket opp etter det andre. Den runde ballen er bare et flyteelement som de har sølt bunnstoff fra en båt på. Isoporen var dyttet inn i et hull for å isolere litt, men det var jo et bilde. Rustplatene langs kanteb har jo massevis av fine mønster etter malingsøl.

.

De som har vært kunstnere, aner ikke hva de selv har fått tiø Gjennom flere år har de sølt maling på støttene til båtene i havna og litt ellers, og jammen ble det kunst av det!

#kunst #hobby #foto #blogg

Så kom høsten.

Ikke stort å gjøre med. Her kommer høsten og ikke nok med det, de skrur av fm-nettet også i dag!

Jeg har sikret meg med varme klær for kulda som kommer og med en liten radio til de “problemene”! Nei, jeg bekymrer meg ikke for noe av det.

Sikkert verre å være denne larven i høsten. Synes den lignet en liten hund med mange ben. Aner ikke hva den blir til neste år, men sikkert en sommerfugl av et eller annet slag.

Nå er det bare å nyte soloppganger og solnedganger igjen, for nå kommer de på en tid som jeg også ser det. Nyt dagen. Det er høst.

#høst #farger #foto #blogg #natur #friluftsliv # soloppgang #sommerfugl

Fuglene har dyrket selv!

Har du sett så vakker en solsikke er når alt det gule er vekk? Nå blir det fuglemat snart.

Den største solsikken var to meter høy da blomsten kom fram. Men nå går det mot høst og blomsten har bøyd hodet av tyngden. To nye knopper er på vei, så jeg måtte klippe vekk den første.

Gul og fin var den fortsatt i mitten, men da jeg strøk hånden over det, falt alle de små blomstene av. Kun frøene er igjen. Morsomt å tenke på at denne planten er egentlig sådd av fuglene. De har liksom dyrket den selv. I vinter spiste de solskikker og noen av dem mistet de på bakken. I våres begynte det å spire ute på gresset. Jeg spadde det opp og plantet det i god jord i blomsterbedet. Resultatet ble supert. Fuglene skal få kose seg snart nå bare frøene jar tørket litt.

#hage #blogg #blomster #foto #høst

Minitine.

Nå er det gjort. Minitinen er malt og en liten boks fikk også litt maling og serviettdecopage med det samme.

Jeg kjøpte denne tina på et marked i helga og ga ti kroner for den. Den var artig i trehvitt med litt svidde motiv her og der, men jeg ville male den, så det kan være mulig å vaske av den om det trengs.

Først ble den malt hvit, før jeg strøk på litt lim der jeg ville ha pynt. Serviettene ble delt i de tre langene og bare det laget med vakre piker på, ble brukt. Jeg river alltid ut figurene, for om jeg klipper blir kantene så skape. Men det er jo en smaksak. Jeg fant et ukeblad som jeg også rev ut noen skriftbiter av. Jeg er veldig fornøyd med resultatet.

I og med jeg valgte disse fargene kan jeg bruke den lille tina året rundt. Nå gleder jeg meg til å bake en haug med kjeks som jeg kan server til en kaffekopp ut på høsten. Hva med den lille boksen tenker du kanskje? Den skal jeg gi bort til en dame jeg kjenner.

#foto #blogg #hobby #male #mywork #tine #høst

Kalenderhefte?

Ja da, jeg vet at det er en del uker før det er advent, og alt for tidlig å snakke om sånt. 10 og en halv uke til første desember, for å være presis. Jeg jobber med et nytt adventskalenderhefte. Husker du det jeg solgte for noen år siden kanskje? Hvordan er interessen hos dere nå? Jeg måtte bare spørre før jeg trykker opp alt for mange her. Koselig å lage adventskalenderhefte til vennene mine, men  jeg håper jo at jeg kan dele det med nye venner også. Dette er et hefte med en side for hver dag i desember,noen få enkle oppskifter, litt hobbyideer og noen godord for dagene mot julekveld. Er det interessant? Unnskyld at jeg maser om jul allerede i september. Jeg lover å ikke skrive mer om dette igjen før ut i november en gang. Takk for at du tok dere tid til å lese dette.

#blogg #foto #jul #adventskalender #selfmade

Armebånd og sånt.

I dag fant jeg noen vakre armebånd på et marked. Ikke var de dyre heller, for ekte vare var det ikke.

Noen øredobber ble også kjøpt, sånne med klyper. Nei, jeg bruker aldri øredobber, men det kan jo kubbelysene! Sånne smykker som dette, er så vakre, men de er så grove at alt henger seg fast i dem. Men her får de ny tjeneste. Noen ble lagt rundt kubbelys nederst og øredobbene ble festet på en hyssing som dere ser på det lilla lyset. Smart hva! Dumt jeg ikke fant flere like hverandre, så jeg kunne pynte lys i par, men det ble fint dette også.

En fin kopp, skål og fløtemugge fant jeg og et perlesmykke til en vinflaske. Utrolig hva man kan finne på sånne markeder. I bildet til venstre nederst, ser du jeg har festet et lite hjerte på toppen av vasen med en sløyfe. Hjertet er en øredobb med sånn klemme. Så anvennelig.

Noen engler, en neverbutt og en kaketine i miniformat som jeg skal male ble også med meg hjem, og nok en vakker kopp. Den tror jeg skal få stå på hylla med et lys i, eller en dott med grønn mose. Men det kan godt hende jeg unner meg en kopp kaffe av den koppen eller den andre, før de blir satt til pynt et eller annet sted.

#foto #høst #hobby #blogg

Bruk øynene.

I går ble vi med noen venner på bobilmessa. Jeg tok vel bilder av noe helt annet enn hva andre var der for å se på? Det var mye artig. Jeg så en campingvogn med terasse på taket, en vakker gryteklut med fine ord, pene pynteting på bordene og jammen fikk jeg ikke bildet av noen fargeglade blomster og stoler også.

Nye farger hadde inntatt campinglivet. Jeg fikk høstfølelse her inne. Koselig med et fargerikt pledd til sengen kanskje, eller noen nye puter?

De fleste som besøker messen i helga ser vel på bobiler og campingvogner, tenker jeg. Men jeg ble inspirert av gardinoppheng, serviser og herlige gulv. Det handler om å bruke øynene.

#bobilmesse #foto #blogg #høst #farger