Tidlig???

Håper du ikke synes det er for tidlig?

Nei, jeg føler ikke det. Jeg vil ha ting i hus før desember. Nå er årets adventshygge/julehefte klart for utsending fra meg. Nok en gang har jeg samlet sammen kreative ideer til mat og hobby, skrevet dikt og fortellinger, tatt bilder og tegnet så det kan bli koselig å se på og lese.  Heftet heter MOT JULEKVELD. Det er den beste tiden synes jeg, tiden vi venter, forbereder og gleder oss. Nei, alt blir ikke som jeg har tenkt heller bestandig, men det er da lov å drømme. En juledrøm eller adventsdrøm er helt gratis og kan jammen gi mye glede.

Heftet har i år over 50 sider og det er i A4 format. Jeg selger det for 180,- kr og det er inkl. porto til deg. Si ifra på Messenger, så utveksler vi adresser og diverse som trengs.

Snart klart!

For et rot at et bilde, tenker vel du? Det går fort mot jul, selv om mange synes det er tidlig å snakke om enda. Men det er bare litt over fem uker til advent. Jeg gleder meg allerede. I år har jeg også laget et julehefte for salg, og nå er det sendt til trykk.

Innspurten er skummel, synes jeg. Har jeg fått med det jeg vil, er det trykkfeil likevel, blir bildene tydelige, stemmer sidene og alt annet som kan gå galt, surrer i hodet mitt. Dette bildet ser jo ut som et rot. Men det er sider fra heftet, som nå er satt i system, før jeg sendte det til trykk.

Her er noen av bildene som er med. Jeg gleder meg til å tenne masse stearinlys framover, bake litt igjen og pynte opp her og der. Men først er det Halloween, som de sier. Jeg har kjøpt meg et gresskar, og snart skal jeg bruke kniven på det, så det kan bli en lykt i høstmørket.

God helg.

Bare søppel sier mange om barnåler. Jeg ser muligheter. Gratismateriale og artig med noe som er litt rart. Lim, barnåler og fantasi. Jeg skulle ha laget den bollen litt annerledes, men det får bli neste gang. Jeg må visst øve litt først. Gleder meg til å tenne batterilys i dem ute en kveld. Det vil passe fint sammen med gresskaret jeg skal skjære ut. Man får ikke mer gøy enn det man finner på selv tenker jeg. God helg til dere. Bruk fantasien.

Phuuuu….

I dag feirer jeg meg selv. Årets julehefte er klart for å sendes til prøvetrykk. Jeg skal si ifra når det kommer for salg hos meg. Denne gangen har jeg virkelig slitt for å rekke det. Jeg har ikke hatt tid eller ro til å få det på plass før nå. Det er timevis som brukes for å sette det sammen, finne fram tekster, dikt, oppskrifter, tips og ikke minst tegninger og foto. Ja da, jeg har samlet på masse i året som har gått, men det er alltid noe som mangler mot slutten. Nå tar jeg en kopp kakao med krem, og klapper meg selv på skuldra her. Lykke, å være klar med første del av prosessen, for denne gang.

Det går jo fort mot jul, selv om det enda er bare oktober. Men vi har hatt frostnetter og rim allerede. Denne spurven ble jo reine julekortet der den satt i nypebusken i helga. Jeg har hengt ut fuglemat nå, for snart er det ikke mer å finne av seg selv der ute. Vinteren banket visst på hos mange denne morgenen, men jeg så ikke noe til den. Her regner det. Men det er koselig å sitte inne og drikke varm kakao da. Ha en fin dag videre.

Rimfrost…

I dag var det rim i gresset da vi våknet. Så glad jeg fikk tatt inn begoniaene mine i går og at jeg fikk luket unna litt i blomsterbedet mens sola enda varmet. I det sola kom i dag, ble det helt tåkete. Vakkert det også. Mange ergrer seg over ledninger, men jeg synes faktisk de er litt morsomme!

Stramme linjer, mot det myke tåkediset ble da artig. Nå er tåka borte og det blir en fin solskinnsdag her hos oss. Godt med søndag og ro.

Siste kveld uten….

Ja, det er så sant altså. Dette ble siste kveld uten refleksvest og lommelykt. Det ble jo så mørkt innen jeg kom hjem i sjutiden. Nå er det høst nå,  og det er sånn det er. Ikke noe å klage over akkurat. Men husk det dere også. Vi synes ikke uten de hjelpemidlene!

Dagene går i ring.

For noen søledager med vind og regn. Men det er fint også. Ringer av vann i dammene er fint det.

Massevis av fargesprakende løv har allerede falt ned. Jeg samlet noen lønneløv sammen i en vanndam og lagde en ring.

En ring av hjerter ble det her. Jeg trenger litt til gravene til høsten, og noen av de bjørkehjertene skal jeg ha selv.

Jeg synes dagene har gått litt i ring om dagen og i ring går visst rådyra også. Nå ser vi dem stadig på de samme stedene i kvelden med regn og tåke. Det er ikke lett å ta bilder i sånt vær, men det går.

Jeg lagde meg en katt forrige uke. Den skal skjule en sånn radiatorholder som jeg ikke liker. Man kan ikke alltid pusse opp, så da fikk dette bli løsningen.

Det er ingen voksne som bøyer seg så langt ned at de ser de gamle rørene som stikker fram. Så nå er det blitt skjult av en katt. En katt som ikke løper i ring og gjør ugangn, ikke mjauer eller tisser på gulvet.

Hva skal jeg gjøre?

Jeg bare lurer jeg, på hva jeg skal finne på til advent i år. En adventskalender, et juleeventyr, lage kulekort eller hva med en hobbybok?. Hva med en bok om det å være redd? Det er mange tanker som surrer rundt i hodet om dagen. Jeg vet egentlig ikke hva jeg skal gjøre denne gangen. Et eventyr har jeg startet å skrive på, jeg har laget litt av et julehefte og tegninger med julemotiv ligger å venter. Snart må jeg bestemme meg, for jeg har slett ikke mulighet til å gjøre alt jeg vil. Man må faktisk tenke seg om før man handler inn en haug av diverse. Men i mellomtiden skriver jeg på annet og tenker at veien blir til mens jeg går…….