Kreativitet…

Jeg øver og øver om dagen. Både på å blogge fra telefonen, og å filte med ull. Telefonjobben begynner å gå greit nå, men det å filte alt mulig, er vanskelig. Her forsøkte jeg meg på en moskus! De er jo nesten bare ull! Han ble litt morsom da, særlig fordi han er laget av ekte moskusull som  vi selv har plukket fra trærne oppe på Hjerkin i sommer. Ulla er myk og fin, så den er ikke lett å filte, synes jeg. Ikke luktet den noe? Det var egentig litt rart. Jeg trodde det hadde luktet som ku, eller elg? Men jeg har kjøpt ull i hobbybutikken også.De har ull i alle farger. Her har jeg forsøkt å lage et stykke som skal sys til en vest. veldig artig å prøve nytt. Etter at jeg hadde lagt på blomster og blad, helte jeg glovarmt grønnsåpevann over det, og tovet det litt sammen.

Dette er ansiktet til frøkna som skal få den vesten. Hun fikk lue i går, og kanskje får hun lyse fletter?

Denne figuren, eller grånissegutten, er klar. Han fikk strikkelue og selebukse, votter og filtede sokker. Synes han kan være et vinterbarn, som godt kan få sitte framme fra nå.  Jente jobber jeg med videre. I går fikk hun strømpebukser og det blir nok et sort skjørt også. Jeg hadde ikke mer ulll igjen, så hun ble viklet inn i tøyremser. Med fantasi og kreativitet blir hun nok også snart klar. Tror jammen hun blir en nestekopi av jenta på tegningen bak henne!

 

Ut på tur….

Reklame |

Ute regner det i dag her hos meg, og det er egentlig litt koselig. Vi har hatt en fin høst hittil og litt regn må til etter hvert. Jeg har vært så heldig å få nytt regntøy i år, så jeg blir ikke våt og kald. Ute har det virkelig begynt å bli farger her og der. Jeg fant en buske i nabolaget, og den var jo helt rød. Berberis heter den, og er full av ekle tagger. Jeg har hatt den i hagen før, men den kommer ikke inn igjen der nei. Barnålene danser om dagen, så jeg lagde et hjerte med skotuppen!

Svanene ligger inne ved land nå. De bytter fjærdrakt og det er dun og små fjær overalt nede ved vannet. Jeg synes svaner er så fine fugler. De svømmer så stille utover, men ingen ser hvor stort arbeide bena deres har under vann. Sånn er det vel med oss mennesker også. Vi haster avsted, men ingen vet hvordan vi har det inni oss egentlig.

Alfa Lyng Perform GTX 2 (W) turstøvel til dame – Str. 37//Dovrefjell Active bukse til barn, blå – Str. 16 år//Freequent Jakke med hette Tobia Gul

Litt reklame viser jeg dere i dag. Jeg ønsker meg de fjellskoene. For en fin farge, Vi trenger farger i høsten alle sammen. Jeg tror jeg må ta en shoppingtur.

Treg….

Ja, her går det skikkelig tregt i høsten. Hvordan skal man komme i gang igjen tro? Jeg har ikke lyst til noe egentlig, og det ligner ikke meg. Men når blodtrykket hopper opp og ned og man får kniven på strupen angående vekta, er det ikke gøy i det hele tatt. Vanligvis er jeg full av iver i høsten, men i år føler jeg meg høstslapp. De sier at det er ikke noe som heter det, høstslapp altså, men jeg er sånn i år. Det er bare å ta seg selv i nakken og fortsette. Jeg har ikke gitt meg da, men gruer meg til legetime snart, og få dommen over hvordan det har gått i det siste.

Hjelp, så negativ og treg. Men jeg holder på med mitt likevel. Å tegne er gøy fortsatt, litt håndarbeide også, så jeg er ikke helt slapp kanskje? I helga har jeg tegnet videre på julebilder og engler, nisser og diverse. Jeg savner de gamle juleheftene med noen fortellinger, dikt, tegninger, bilder, tips og en og annen liten oppskrift. Så da lager jeg et selv! Det blir et adventshefte/julehefte i år også. Det er gøy, så jeg må konsentrere meg om det, og ikke ergre meg over annet. Jepp, jeg jobber, på og så får jeg håpe at det går bedre med iveren når kulda kommer.

De lo av meg….

Sauene lo av meg da jeg bemerket at de var så heldige å ha rogn. Hos meg er det ikke et bær! “Er du helt dum du da? Tenk så heldig du er som ikke får snø. Ingen rogn, ingen snø, heter det visst. Har trærne bær, så klarer de snø også. Se hvordan vi har det!”

Ikke vet jeg om dette ordtaket er rett, eller om det er som noen sier at har rogna bær, så bærer den ikke snø det året? Vi tar det som kommer, uansett tenker jeg. Men i vest har allerede toppene blitt kledd med litt snø.

Fint med det hvite, men mens vi var i Møre og Romsdal, fikk vi regn og atter regn nede ved havet. Har aldri sett maken til vannmengder fra oven. Det var ikke mange minutter med stille, før det silte ned igjen. Da var jeg lykkelig over å ha skikkelig regntøy, så jeg likevel kunne gå så mange turer jeg ville.

Disse fisket som mennene våre. Skal lure på hvem som fikk mest? Nå er jeg hjemme igjen, og jammen regner det ikke litt her også. Ja ja, det er september og høst.

Ikke det du ventet?

Mine feriebilder er kanskje ikke det du forventet? Jeg har ikke masse bilder av fra byer. Men vi har kost oss vi også, for det meste ute i naturen hver dag.

Jeg har laget digre sandskulpturer, bilder i sand, skåret litt i tre og gått i strandkantene og langs elvebredder i nord.

Vi har gått til Treriksrøysa mellom Finland, Sverige og Norge, og det var utrolig fint. Fem timer hver vei og reinsdyr overalt. Vi gikk sammen med en fin flokk med simler og kalver en lang stund. Stolt av den turen ja.

Jeg har drømt om å ta bilder av rein i vann, og det fikk jeg i sommer.

Vi fikk besøkt Jergul fjellstue og spiste den beste Bidosen jeg har smakt.Joda, klart vi har spist ute en del, gjerne lokalt. Så har jeg plukket blomster og slappet godt av i ukene som gikk.

Masse inspirasjon fikk jeg av å besøke Juhls sølvsmie i Kautokeino. For ei koselig dame som jobbet med et eventyr av en vegg. Tenk om jeg kunne hatt en sånn vegg hjemme. Jeg kunne vel lage et digert blogginnlegg om dette stedet og menneskene her. Det er Nordnorges mest besøkte sted og det forstår jeg så gjerne. Regine klatrer og kryper på stillasjer og håper hun blir klar med denne veggen før hennes tid er omme, som hun sa. Mannen Frank døde i januar i år og hans siste verk, sin egen tommel, ble ikke helt klar. Men den står der som et monument over alt de sammen har skapt her i over seksti år. Er du på disse kanter, så må du besøke dette unike stedet med sølv av ypperste klasse, bilder, kunst og for ikke å snakke om alle rom du kan vandre inn i. Det var som en reise å gå fra rom i tusenogennattstil, til barndommens 60-tall, se sølvsmedene jobbe og beundre huset ikke minst.

Som du sikkert nå ser, så er ikke mine feriebilder som du kanskje hadde tenkt. De som kjenner meg, vet jo hva jeg søker på ferie da. Jeg har kost meg masse og dette er bare litt av det jeg vil vise fram. Mer kommer om du vil titte innom meg igjen.