Ingen har klart det!

Nei, ingen har klart å gjette helt hva juleeventyret mitt heter i år. Det var jo festlig. Nå skal dere få svaret. Fruensvilje var faktisk inne på noe. Hun var den eneste som nevnte hvite nisser, så hun får en premie i posten. Gratulerer!

Svaret er “Den hvite nissen!” Så enkelt var det altså. I morgen starter jeg opp med årets julehistorie. Du er velkommen med!

#adventskalender #blogg #tegning #jul #advent #julehistorie

Klar, ferdig, gå….

Nå har nissen kommet seg på plass i lampa over spisestua! Klar, ferdig, gå, det er advent til helga, og jeg har startet med øitt pynting her og der.

Dere som leser til vanlig leser her hos meg vet jo at jeg fikk tak i en gammel lampe. Alle elektriske deler ble fjernet og jeg satte fire kubbelys med batteri der i stedet for lyspærer. Nå til advent ville jeg “pimpe” den litt opp. Jeg lagde en grankrans og med fire kroker i tykk ståltråd var den lett å tilpasse.

Når kransen var vel på plass, strammet jeg til krokene så den hang på plass under lysene. Jeg festet det godt med litt bindtråd og knyttet opp røde sløyfebånd.

Til slutt kom nissen på plass. Nå kan han holde på hele jula med å fange stjerner. Han fisker dem opp i tråden sin og setter dem på plass i kransen.

Her ser dere nissen under produksjon. Masse lim, ståltråd og servietter gikk med. Etterpå ble han malt og var klar som juledekorasjon hos oss i år.

#jul #julenisse #foto #dekorasjon #hobby #blogg

Bare en som våger?

Ja, tenk det, det er bare en som våger å gjett på hva juleeventyret i år skal hete. Aina har forsøkt seg, men hun har ikke gjettet rett. Den som klarer det får en premie i posten da selvfølgelig. Vil du lese eventyret mitt så starter det på lørdag, og det blir litt tekst hver dag fram til julekveld! Gjett da…. Jeg sa at bildet ga en liten ledetråd, men lett er det ikke.

#juleeventyr #advent #blogg #foto

Nok en gang.

Måtte bare viser dere svanene. Jeg har jo vist dere bilder av det før flere ganger, men de er så fine å fotografere om dagen.Ungene er fortsatt ganske brune, men de kan fly.

Litt rivalisering er det på denne tiden av året også. De har nok sine plasser som de forsvarer.

Jeg synes de er stilige å se på.

Det er flest knoppsvaner som kommer inn mot land, men i dag var det også sangsvaner som ikke var så redde. Om kvelden når jeg går tur hører jeg sangsvanene synge så fint i mørket. Ute i sundet er det mange av dem nå. Det er vinter på gang.

I dag hadde vi skikkelig fin rimfrost og det var fint å se!

#foto #blogg #vinter #friluftsliv #natur #svaner

Så sliiiiitttteeeeennnn…

Opp på gardintrappen, ned av den igjen minst hundre ganger tror jeg. Opp med kluten, vri, vask og skyll, på igjen. Ned på gulvet, ut på terrassen, inn igjen og så fram og tilbake med puter og pledd, saueskinn og tepper. Pusse vinduer, men først ned med gardinene, fram med langkosten, fram med skaper, ned med speil og kræsj! Joda, jeg knuste det rutete speilet da jeg pusset det. Men jeg hadde da et annet speil, så det får duge. Støvsuger fram, rull sammen tapper, vaske spisestuestoler og bord, vaske pynteting og så var det mat. Mat må man ha!

Ja, sånn har min dag vært og mere til. Nå er stua ren til jul. Skikkelig gammeldags husmorjobb. Tak og vegger er også klare der. Men i ettermiddag kommer det tyngste. Alt som ligger der ute på terrassen må jo inn igjen og jeg må stryke gardiner og jeg må jeg må….. Nei da, det er ikke et slit. Det føltes faktisk helt herlig. Det er lenge siden jeg har vasket rundt skikkelig så det trengtes om det er jul eller ikke. Det dufter rent og til helga er det advent. Flere rom venter på vasken sin og jeg er sliten i dag, men snart er jeg klar for mer. Fin trim da!

#foto #blogg #hverdag #advent #julerengjøring #vasking

Juleeventyr?

Her ser dere hvordan papirnissene ble til slutt. Ja, det ble flere, for dette var gøy. Lurer på hva han oppe på skapet mitt driver med? Jeg har begynt på et “barnslig” juleeventyr for folk i alle aldre i år også. Er det noen som gidder å lese tro? Det er ikke så stor trafikk her på bloggen min om dagen, men jeg klager ikke for det altså. Jeg har jo ikke akkurat vært så aktiv selv i høst på grunn av ting og tang som har skjedd i mitt private liv. Synes ikke dette året har vært så gøy. Da er det lurt å finne på noe som er koselig og gir glede i sjelen. Jeg gleder meg til advent. Gjør du? Kan du gjette hva eventyret skal hete i år? En ledetråd er bildene her.

#hobby #blogg #foto #julekalender #eventyr #christmas

Så gammel!

Det var en gang en lampe som hadde gjort sitt. Den hadde blitt gammel og slitt. Ja, sånn blir det når en lampe har hengt oppe under taket hos andre i årevis. Hva blir det av den hos meg tenker du kanskje? Først lagde jeg en stor bjørkekvistkrans og kledde den med edelgran. Jeg la kransen med pensiden ned og festet fire kroker i tykk ståltråd. Lampen lyste så forventningsfull over spisestuebordet.

Men før den ble hengt opp, ble den strippet for det meste av gammelt. Ledningene klipte vi vekk, for ikke vet jeg om de er trygge lenger? Så var det av med lampeholdere og i søpla med skjermer som var så slitt at de minnet mer om papir. En grundig vask måtte også til før den ble hengt opp.

Lampen ble ganske fornøyd med de nye holderene i glass og med stearinlys. Men var ikke de lysene litt vel lange og på skakke? Ville det bli brann i taket nå kanskje? Hva om lysene vippet ned mens de brente? Lampen var ikke fornøyd, og heller ikke jeg.

Det var ikke annet å gjøre enn å kjøpe kortere lys, med batteri. Sånne lys som starter en bestemt tid og lyser i åtte timer. Jeg fikk rettet opp lampen til alt sto rett også. Hva med kransen? Den hektet jeg under lampen så granbaret vises ned mot bordet. Til advent skal jeg stramme ståltråden godt, helt til kransen sitter rett under lysene. Det blir fint å tenne ett og ett lys i min nye adventskrans.Klart jeg skal pynte den litt med sløyfer og annet, men det er ikke før første desember har jeg bestemt. Så gøy å ha noe å glede meg til. Om jeg skal ta den ned etter jul? Nei, slett ikke. Denne lampen har fått nytt liv og jeg kan pynte den med kvister eller blomster, henge pynt i den eller ha den akkurat som den er.

#foto #lampe #blogg #advent #julestemning

Julekort?

Sender dere julekort fortsatt? Mange synes portoen har blitt for dyr, og det forstår jeg. Men det er veldig koselig å få kort i posten før jul. I år har jeg tegnet engler og laget postkort av dem. Synes de ble søte. Jeg solgte mange av dem på julemarkedet, men jeg har fortsatt en del igjen. Er du interessert, så sier du ifra i innboksen her, så fikser vi det med betaling og adresse. Håper det ikke er dumt å spørre dere. Det er bare et tilbud.

Fire forskjellige kort får du for 60,-kr inkl. porto. Sånn, ferdig med det! Ha en fin kveld 🙂

#julekort #blogg #jul #foto

Bare papir.

Når jeg skal slappe av så finner jeg fram litt papir, ståltråd og lim. Brått blir det mye mer gøy. Nå driver jeg med en begynnelse til en julekrybbe. Mye arbeide, men ting kan godt ta litt tid når jeg skal ha det selv. Eselet er klart til å males og de andre figurene tar form.

Jeg surrer papir sammen og fester det med ståltråd, får jeg bygger videre med mer papir. Jeg brukte servietter denne gangen, det er ikke så stivt som avispapir. Jeg kliner figurene inn med lim. Så må det tørke, før det settes til tørk.

Her er Maria, Josef og Jesusbarnet først uten og så med farger. Nå er det bare å fortsette med de andre figurene og fikse en form for stall. Innen advent er jeg kanskje klar.

#foto #papir #papirkunst #advent #julekrybbe

Nøtteliten.

Se her da, jeg traff Nøtteliten i helga! Så vakker!

Han elsker solsikkefrø og der jeg var på besøk, fylte de på til både ekorn og fulger hver dag. Men for en fart det er på det ekornenet! Ikke lett å få de bildene jeg ønsket. Jeg ville jo ha den med ansiktet mot sola, for å få best lys en tidlig morgen, men det var ikke det den hadde lyst til. Han ville bare spise og spise, og brydde seg ikke om jeg banket på vinduet eller ropte litt. Men gikk jeg ut, så var den vekk på et blunk.

Kosa meg skikkelig den lille stunden jeg hadde til rådighet  og det gjorde visst ekornet også. Jeg tok bilder og den spiste og spiste!

#foto #natur #blogg #november #ekorn