Resirkulering.

Det er fortsatt mange leste, brukte aviser hos meg hver uke. En skisse av en hane fikk meg til å sette i gang. Ved å rulle, krølle og brette avissider, ble det jammen en hane! Jeg surret den inn med papirteip og ståltråd.

En tekstilrest av litt sømarbeide ble revet i remser og brukt. Skikkelig fargerik ble den jammen. Tapetlim hadde jeg igjen fra et oppussingsprosjekt. Så var det bare å male hanen inn med hendene, før den ble satt til tørk.

Alle rester av akrylmaling ble blandet sammen med svartfarge og litt vann. Da fikk jeg en fin brunfarge.Hele hanen ble malt skikkelig inn med maling. Så var det å vente på at den skulle tørke igjen.

Nå er den snart klar. Tekstilen som ble malt ser ut som ordentlig skinn. Jeg ble fornøyd. Men hvor jeg skal ha den nå, aner jeg ikke. Den ble jo så stor! Gøy å resirkulere og designe noe eget. Rester av aviser, tekstiler, lim og maling ble til noe nytt og spennende synes jeg.

#foto #blogg #hobby #resirkulere #redesign

Skyer!

Fasinerende og se opp på alle skyene som farer over himmelen om dagen.

Svarthvittbilder ble spennende.Bildet til høyre ser jo ut som en tegnet grantre eller to!

Her spådde de både torden, regn og sludd i går, men vi fikk bare noen regndråper. Fredag og helg igjen. Kos dere i våren!

#foto #helg #blogg #himmel

Enda en tur.

Selv om det ikke er grønne løv på trærne enda, er et magisk å gå i skogen nå. I kveldingen synger svarttrosten så fint og etter at det mørkner hører vi ugla lokke. Herlige vårlyder.

Mye rart er det å se på også. Fantasien får fritt spillerom hos meg.

Jeg møtte en ganske “hissig” bille. “Se til å kom deg unna, ” sa den. Han grep en barnål. “Jeg smekker til deg, om du ikke flytter deg snart!” Men så forsto den visst at jeg var litt større enn den. Slukøret vandret den videre.

#friluft #blogg #foto #vår

Tre, er en for mye!

Som oss mennesker kjemper også fuglene for kjærligheten. Tre, er en for mye! Denne inntrengeren holdt på å drukne i sin iver etter å stjele Antons frue!

Han klarte å jage Anton ganske langt vekk, men så snudde Anton og han kom tilbake med dobbel kraft!

Like fort som det startet, så var det over. Freden senket seg i den lille dammen, og kun noen fjær minnet om kampen som hadde vært.

#foto #vår #fugler #sothøne #blogg

Vårrydding.

Når man rydder ute får man jammen lyst til å rydde inne også. Jeg startet like godt på en vårrengjøring. Ut med maten i kjøleskapet. Nå må isen gå der som ute. Det føles som nytt, når alt ble ryddet og vasket der inne. Så mye rart som kommer fram egentlig. En tørr rosinbolle, skrukkete epler, en vissen gulrot, en rest av makrellitomat, en kork uten tube og masse annet. Rester av syltetøy og gele skal kokes til rødgrøt og frukten deles opp til dessert. Så godt å starte på nytt i kjøleskapet. Det er akkurat som om man starter litt selv også i våren.

Jeg holdt på litt etter jobb i går også. Ved å bytte om på ting i huset, blir alt som nytt. Engelene havnet oppe på et skap og ting og tang fikk stå samlet på hylla. Jeg liker å ha noe pent og interessant å se på, for det gir meg kreativitet.

Ute blomster det som bare den, og det kjennes nesten i hele kroppen.

Selv om tåke lå tung over oss her i dag tidlig, er den borte nå. Det var vakkert i det sola glimtet til i det gråe, og det ga et spennende lys. Å ta en våropprydning i alt vårt, føles som å rydde litt i hodet også.

Herlig med vår.

#foto #vår #hverdag #blogg #blomster

Tom for ideer.

I dag er jeg tom for ideer og energi. Noen dager er bare sånn. Ikke stort å gjøre med, annet enn å ta det litt rolig.Ting har “falt litt på plass” igjen her om dagen og da trenger jeg liksom ikke være så sterk lenger, om du skjønner. Modig må jeg fortsatt være. Uten å bevege seg står man jo stille! Men et bilde kan dere jo få, med noen ord på.Ha en fin dag alle sammen.

#tegning #blogg #hverdag #mot

Solens gang.

Hver dag har sin farge.

På denne tiden av året må vi opp tidlig for å få med oss fargespillet.

Ikke alle dager har solskinn, men da kan vi bruke fantasien for å sette farger på tilværelsen!

Det er vår! Hvert minutt forandrer seg i en soloppgang. Et eventyr i farger. Ha en fargerik dag!

#foto #blogg #vår #farger #soloppgang

Vår i hus og hage.

I går trodde jeg at jeg så en vinge fra en død sommerfulg, men tenk det var en stein i samme fasong og størrelse som en vinge! Ingen sommerfulger kom fram selv om sola var her og varmet litt. Fluer og en marihøne tittet innom, sammen med en mengde bier.Krokusen struttet av fryd i lyset.

Verre var det med sviblene fra i vinter. Sånn ser de ut nå!

Jeg kjøpte disse blomstene i slutten av januar? I hele vinter har de lyst opp ute på terrassen, selv om de har hengt noe med hodene i kulda. Nå klipte jeg vekk alt vissent og plantet dem i ny jord. Vann måtte til, og så er det bare å vente på at knopp nummer to i løken springer skikkelig ut.

Fem av sviblene hadde ny knopp. De andre fem plantet jeg ned i blomsterbedet. Så får vi se om de kommer igjen neste sommer og sprer glede.Jo da, det er is i hagen vår enda også under buskene, men inntil murveggen har det tint godt opp så jorda var helt varm. Herlighet så koselig med blomster igjen.

Nå er det fint å ta inn noen vårblomster og pynte litt inne også. Jeg hadde besøk her om dagen og med krokus og snøklokker på bordet sammen med maten, ble det en herlig vårfølelse.

Med dette ønsker jeg alle en fin fredag og god helg!

#hage #blogg #vår #blomster #foto

Endelig!

Endelig, i går kveld lekte myggene i kveldsola.Ved å forandre litt på fargene i fotoprogrammet mitt, ble insektene mer synlige. De lignet blomster, synes jeg.

I dette bildet ble de som hjerter. Søtt!

Isen løp for livet inne på skogen og tilbake lå det et knust hjerte. Nå er vinteren over for denne gang. Hurra!

#foto #blogg #hverdag #vår #natur

Månelek.

Det har vært fullmåne og jeg måtte leke litt ved å legge bilder over hverandre.

Månen kom så fint opp. Jeg lot den trillet litt på en trestubbe før den steg opp i luften!

Trill, trall, trull, månen er ikke av gull.

Månen er en ball, som triller dit den skal.

Opp på himlens blå, kan den lenge stå.

Lyse til oss ned, stjerner skinner med.

Månen den er rund, lyser ned en stund,

før den takker for seg og triller videre på sin vei.

#foto #blogg #måne #hverdag