Vår eller vinter?


Hun trenger hjelp. Ser du ikke all snøen som har falt over henne som et tungt teppe? Hun holder det oppe så godt det går, og håper hun kan redde noen av vårblomstene.


Frøken Snøkrystall danser av glede over igjen å få bruke vintertøyet. Hun vil slett ikke bli til vann enda, for siden å stige opp til de kalde skyene mot en ny vinter. Hun er lykkelig så lenge det varer.


Det er ikke lett å være en gryende liten Vår, når vinteren ikke vil gi slipp. Vi får håpe det blir bedre når måneden mai kommer.

#tegne #blogg #vinter #fantasi

Nede for telling?


Våren er nede for telling! En, to, tre…. Rister den ikke snøen av seg snart, så overtar visst vintern igjen.


Vi våknet til det snøværet. Blomstene slet med å holde hodene høyt og det snødde nesten snømenn.


Heldivis ser det ut som om våren har krefter til å kjempe seg fram igjen. Typisk aprilvær!

#foto #blogg #vinter #snø

Sommerlengt.


Vi ble oppfordret av Solviwar om å finne fram sommerbilder. Dette var et av dem jeg fant. Sommer er blomster, blåskjell, jordbær på strå, barbent i sanden, blått hav og himmel, pluss masse blomster.


Jeg får sommerlengt av disse bildene. Så mye vi har å glede oss til framover. Flere innlegg om sommer finner du i kommentarfeltet inne hos Solviwar. Du finner hennes blogg HER!

#foto #sommer #friluftsliv #natur

Lykke


Hva er lykke? Akkurat nå føler jeg lykke fordi jeg er ferdig med første del av en jobb jeg har gjort. Herlig! Så mye tid det har tatt, men nå er det levert. Nå kan jeg puste ut en liten stund, før jeg fortsetter. Nei, ferdig er jeg ikke, men det er jeg vel ikke før jeg blir pensjonist heller. Det er så godt å ha gjort unna denne arbeidsøkta. Jeg klapper meg selv litt på skulderen. Nå er jeg sliten og trøtt, men på en god måte. Tror jeg skal bevilge med en rolig stund med en kopp te. Det har jeg fortjent. Lykke over lykke.

#foto #blogg #jobb #hverdag

VÅR!


Gjett om jeg har hvitveis i blomsterbedet mitt! Nydelig!


I går begynte bjørka å vise bladene også. Så nå kan jeg konstatere at våren har kommet enda et hakk lenger her hos oss! God søndag!

#blogg #natur #friluft #vår

Surt til søtt!


Jeg glemte å ta bilder av de kjempesure druene. Helt umulig for oss å spise. Jeg blandet dem med litt appelsinsaft, sitron og hermetisk fersken. Så ble det kokt et kvarters tid med litt sukker! Etterpå silte jeg av saften, og den ble god! Resten som lå igjen i silen ble til syltetøy på frokostbrødskiva mi i dag med rømme over. Fra surt til søtt ble det brått.


Ute skinner sola så søtt i dag, men vinden er sur og iskald. Søtt ble det likevel med en bitteliten kvist med bjørk som har museører. Stemoren blomstrer i krukkene der ute og de er så søte. Ja, jeg gjorde brått en sur dag til søt!
 

#foto #blogg #helg

Savner farger!


Jo da, det er pent dette også, men jeg savner farger! I dag er det grått hos oss og en og annen regndråpe seiler gjennom luften, så det ble nesten svarthvittbilder.


Litt fint dette også, men jeg gleder meg til grønt løv over skogen igjen.


Når det ikke er farger ute, så farger jeg tegningene mine i vilden sky og gleder løvsprett. Vil du se det jeg har gjort i det siste, så finner du min hjemmeside der jeg selger mine bilder HER!

#blogg #foto #kunst

Ta imot!


Nå livner det der ute. Når til og med en død krabbe blir som levende i et foto, da er det virkelig artig!


De tøffeste kuene og en okse har kommet ut allerede, og en søt kalv hoppet i halmen i vårsola. I påsken så vi mange fine tamender også.


Det var stemning rundt den gamle gården vi besøkte.


Spor etter steinhuggerene fant vi.


I fjæra var det både fugler og spor etter fugler.


Det spirer og gror. Nå er det bare å ta imot våren!

Gammel dame.


Noen dager føler jeg meg sånn, som en gammel dame. Når man ikke er i form, blir alt annet dumt også. Håret er grått og dødt, huden er gusten og blek, kroppen er slapp og dvask og humøret er ikke akkurat noe å le av heller! Når jeg ser på meg selv i speilet rekker jeg tunge til det bildet. Hvem er den damen der?  Ikke en jeg kjenner. Jeg ser da ikke sånn ut? Menn med grått hår er visst sjarmerende. Om de er litt skitne på hendene og har rufset hår, så er de tøffe. Har de rynker i ansiktet og hud som lær, kan de likevel oppfattes som arbeidsomme og veltrente i høy alder. Hvorfor er det sånn?

Hjelp, hvordan finne man igjen seg selv etter en vinter i “dvale”? Nå er det tid for tynne klær, farger og liv, men jeg har ikke lyst. Egentlig skulle jeg vært en bjørn kanskje? Da kunne jeg krøpet inn i hiet igjen en stund til, og ventet på bedre tider. Når jeg skriver dette, så må jeg jo smile av meg selv. Ikke stort å gjøre med alderen, den bare er. Men med humøret kan man gjøre mye. Jeg får smile til den gamle tanten i speilet og være glad jeg kan stå opp hver dag, at jeg kan gå på bena mine. Maten smaker meg, jeg kan se med øynene, lukte våren, høre fuglesangen og ikke minst lære nytt fortsatt. Det gjelder å snu tankesettet. Men akkurat i dag, er det den storesynessyndpåmegselvdagen! Jeg skal feire den i hele dag. Til og med til tannlegen skal jeg i dag. Men i morgen? Da skal jeg ta meg sammen.

#blogg #humor #foto #hverdag

#foto #helse #blogg #hverdag

Farger i våren!


Endelig! Jeg greide det i år også. Nå er det ikke mange dagene før blåveisen takker for seg, så jeg var glad for å komme ut i bakkehellinga og få tatt noen bilder. Noe så vakkert.


Blåveis i tre farger. Innimellom alle de andre blomstene lyste hvitveisen opp.


Et utrolig fargespill som får meg til å smile hver gang jeg får oppleve det.


Formen min er heldigvis mye bedre etter dager med forkjølelse og feber. Fortsatt hoster jeg mye, men nå kan jeg da være ute litt i våren. Her om dagen fant jeg skjørbukurt, vårkål,tysbast, hvitveis, hestehov og mainøkler på samme sted!


Jeg har vært heldig å fått med et par fine solnedganger også. Været har vært litt av hvert med snø i lufta og kuldegrader, solskinn og vind. Men det er bare å ta været som det er, og kle seg deretter. Håper dere også har kost dere påsken og nydt fargespillet i våren.
 

#foto #natur #blogg #blomster