Årskavalkade 2022, del 2

Del 2 er siste halvdel av 2022. Mye fint å se tilbake på. Håper dere liker å se på bilder.

Det var en liten årskavalkade fra meg. Nå er ostefat og multekrem klart for i kveld. Røde papirroser er byttet ut mot kunstige tulipaner i hvitt. Kvelden venter og vi skal ha gjester. Nå skal jeg dekke bord og forberede middagen. Vi gleder oss til å feire et nytt år med nye muligheter. Livet er så kort og uforutsigbart, så ta vare på øyeblikkene. Godt nytt år. Samle dere minner fra første dag i 2023 og gled dere over at dere er til…..

Årskavalkade 2022, del 1

Året 2022 startet med snø og fortsatte mot vår…….Her kommer ingen ord, bare bilder…..

Rotehue

Er det mulig å rote sånn? Jeg tok mange bilder av alt i dag. Jeg vasket i gangen, ryddet i klær, feide opp søppel og sagflis i hobbyrommet, vannet blomster og bakte kake. Så var det ettermiddag, og jeg skulle ta en pause. Fornøyd satte jeg meg ned for å blogge litt. Men hvor var bildene? Ikke et eneste var på kamerabrikka. Den hadde ikke stått i kameraet i dag!!!! Rotehue! Jeg tok noen bilder etterpå, men det ble ikke som tenkt. Jeg har bakt marsipankake, vasket opp etter meg, stekt sopp, bacon og løk til elgsteka i morgen, sukret multene og begynt på en genser. Den lille musa har sovet i askebegeret i stålampa i hele dag og ikke gjort et slag. Men i morgen, da skal jeg ta bilder. Bare jeg husker å sette kamerabrikken på plass……

Desemberekord

Noe så herlig som å se sola noen minutter etter regn. Jeg gikk meg en tur i øsregn og på hjemturen fikk jeg dette. På toppen av det slo jeg min egen rekord i desember! 4.4 km ble det i dag, og det er over en måned siden sist jeg klarte det! Hurra for nye rekorder. Jeg trener meg opp igjen, og inn i et nytt år.Veiene var uten snø og is, men i nordhellingene lå det igjen litt snø fra i natt.

Så fint å se fjorårsløvet titte fram igjen. Her tok jeg et bilde for å minne meg selv på at etter vinter og snø, vil det blir et helt annet uttrykk om jeg tar bilde her om noen måneder. Dette er et hvitveissted! Bare å glede seg til nye tider…..

Nye muligheter…..

Nå er jeg ferdig med handelen i dette året. Mat er innkjøpt til nyttårsaften, og så er det bare å se framover. Nytt år med nye muligheter? Ja, det blir spennende å se. Vi har vel litt innvirkning på hva vi ønsker oss selv, men mye er jammen styrt av annet. I dag regner det igjen her, etter en natt med snø. Veiene er ikke glatte, og tåka danser i skogkanten. Disse bildene ble tatt for noen dager siden. Været varierer noe veldig. Litt fint med den variasjonen, men det er ikke morsomt med alle de glatte veiene som kommer med dette. Ta det lekkert der ute, og ha en fin dag.

Hva skal vi gjøre…..

I sangen til Prøysen heter det “Hva skal vi gjøre fjerdedag jul, hva skal vi gjøre den dagen?” Jeg bygger nye hus. En liten minigård som skal få “snø” på seg. Mannen min ryddet før jul, og det var mange små trebiter i det han sopte sammen. Jeg nektet han å kaste det, for jeg så noe annet enn søppel!

Jeg har jo den andre gården, for dere som har fulgt meg lenge, men jeg vil ikke ødelegge den med snø!Så da blir det en ny en da. Denne er enda mindre, så det er litt pirkete, men jeg koser meg i romjul.

Jeg synes ikke det er lett å få fine bilder av denne gården til dere. Den er liksom mye mer å se på i  virkeligheten. Men det er koselig romjulshygge.

Isen ligger….

Hva om isen hadde stått, fikk jeg bestandig høre da jeg sa at isen lå. Hadde den stått hadde vi sett den til Oslo eller? Ja, det er kanskje sant det, om hele isen hadde stått rett opp! Morsomt med ordspill.

Jeg gikk meg en tur i ettermiddag, og det minnet mer om vår, enn vinter. Men det var glatt om jeg gikk på småveiene, og vannet hadde frosset til is i dammene.

Ren nytelse å komme seg ut en tur, i det dagen gikk mot solnedgang.

Jeg prøvde å fange sola for å beholde det fine lyset litt, men det var umulig. Den gikk ned, om jeg ville eller ikke. I morgen er det spådd snø, så det blir jo spennende.

 

Helse-Romjul

Ute skinner sola som en vakker vårdag, men det er fortsatt desember og vinter. Ikke mye julestemning om dagen, men når mørket kommer på kvelden, føles det bedre. Juletreet lyser og vi har kost oss med familien i mange dager. Godt å være sammen, men ingen vet hva vi har i vente i det nye året som står for døren. Jula har vært utfordrene når det kommer til mat. Jeg er ikke lenger vant til fet mat, og slett ikke dessert og kaker på toppen. Etter fire dager med kos og hygge, blir det tilbake til normalen for meg. Godt det også. Nå er influensaen nesten over for oss her i huset, vi hoster mindre og jeg har begynt å gå mine turer igjen. Ikke langt nå på førsten, men det kommer seg dag for dag. Kos dere i romjul!

JUL

Herlig med jul, og det blir ikke mye tid til blogging i disse dagene. Koser oss med besøk og går på besøk, spiser, slapper av, spiller julemusikk og nyter. Julepapiret ble tatt av gavene og jeg har gjemt noe av det til senere. Tror jeg skal lage noe artig av dette i romjula. Inntil da, så sier jeg bare fortsatt god jul. Kos dere om dere en alene, eller sammen med andre.