Dyrehage.

Som sagt har jeg vært på tur og der treffer man mye forskjellig. Jeg traff en svart svane og hans frue på en gårdsdyrehage. Fine i fjærene var de begge to.

Min drøm var å se en påfugl med utslått hale midt i mellom tulipanene i Holland, men det fikk jeg ikke. Ikke fikk jeg se den store halen i denne lille dyrahagen i Nord-Nederland heller. Men vakker var den da virkelig bare å se på.

Jeg kvakk til da jeg plutselig oppdaget et par kenguruer sammen med hjort og fugl. Den hvite hadde til og med unge i lommen på magen.

Lamaene var kjempesøte. Nei, det da ikke Lama men Alpakka!! Fruens Vilje visste det hun. Tusen takk!

Kalkunhannen var ivrig etter å vise fram sine fjær.

Struts var det også. Det er ikke lett å plukke ut bilder å vise, for jammen har jeg knipset mye rart!

Noen fulger til får det bli. En sivhøne, perlehøne, en papegøye, ender og en påfuglfrue.Til slutt får jeg vise dere litt hjort, så får det være nok for denne gang! Koselig med bildeminner, for de kan jeg se på igjen og igjen.God helg!

Litt av hvert.

Holland hadde mye fint å by på. Påske var det jo, så jeg lagde meg et kaninsmørbrød og noen marsipankaniner selv også.

Butikkene var fulle av morsomme ting. Tenk er treskofele da, eller en treskoblomsterpotte, kjeksformer i tre eller en medalje.

Vi var på ostemarked i Alkmaar. Hver fredag bærer de og veien ost. Kvaliteten blir testet og hjelp så mange som følger med på dette. Jeg er veldig glad i gul ost, men da jeg kom hjem fikk jeg beskje av legen min at det burde jeg visst minisere bruken av det??? Jammen godt jeg ikke kjøpte med meg noen sånne runde, digre oster.

Jeg gikk bilder av et par grønne pappegøyer i et tre. Flott farge. Grønt er skjønt, heter det. Som sagt har jeg vært hos legen en tur og heretter blir det enda mer grønt i matveien. Jeg skal spise mer grønt enn før, ta tran, trimme enda mer, ikke spise ost eller yoghurt, drikke lite melk,ikke bruke fløte og smør i maten. Ja, ja, sånn er det når kiloene kryper på og kroppen eldes. Jeg vil være frisk, så det er like godt å ta tak i dette med en gang. Jeg hadde litt høyt blodtrykk! Hjelp, det liker jeg ikke. Stressrelatert! Så heretter er det bare å slappe av tenker jeg. Nei da, det gjelder å ta nye tak, lukke døren til det som var tidligere pent igjen, og fortsette framover med høyt hode. Innen høsten skal jeg være et enda friskere menneske. Hei meg.

Hverdag igjen….

Så var påsken over for denne gang. Det er tilbake til hverdagen. I år ble ikke min påske som vanlig. Ikke pyntet jeg stort, ikke bakte jeg eller malte egg, ikke hadde jeg huset fullt av familie og ikke gikk jeg turer i norsk vårskog. Men du verden så mye annet jeg fikk med meg!

Ser du hvor jeg har vært? Keukenhof i Holland. Så mye vakkert. Tulipanene var i full blomst.

Utrolig å kjenne duften av tusenvis av svibler og se de lange radene med blomster. Jeg har virkelig kost meg.

I et av husene var det Flower Power og orideer i alle farger.

Jeg gikk ute i parken i timer, og for hvert skritt, var det nytt å oppleve. Det går egentlig ikke an å forklare stedet, det må du besøke selv. Jeg har drømt om dette i mange år, og endelig var det min tur. Ja, det kan anbefales.

Nå er det tilbake til hverdagen igjen. Men jeg har med mange bildeminner hjem. Etterhvert skal dere få se mer av hva jeg har opplevd om dere vil. Ha en fin ny uke!

Grønt, igjen….

Det spirer og gror her hos oss. Snøklokkene er på sitt siste. Jeg fikk da noen bilder av dem før de begynte å bli brune i kanten. Men det er mye annet som dukker opp av grønne spirer.

Herlig med alt det grønne som begynner å vokse. Jeg velger meg april, heter det. Ja, april er fin den. I dag regner det litt her og det liker nye spirer ekstra godt. Hos meg blir det stille til etter påske nå, for jeg skal nyte dagene med vårblomster, og kanskje solskinn. En klok svensk skomaker sa en gang, at hans butikk var stengt mellom hegg og syrin. Det synes jeg var en veldig fin tanke.Vi tastes.

Sier det med blomster….

Nå blomstrer det så fint overalt hos oss. Mengder av hestehov lyser opp i grøftekantene mellom fjorårsgresset. Det er gøy å plukke noen og lage buketter.

I går gikk jeg en tur til opp i lia, og der så jeg noen blåveis her og der. Det er ikke så mange i år, men det har har vel noe med vinteren å gjøre. Jeg har hatt blåveis i hagen i over tretti år, men i år hadde alle de gamle tuene gått dukken. Heldigvis har jeg noen spinkle nye turer. Blåveisen sår seg jo selv, så om noen år er det nok mange her igjen. De er så vakre!

Det er utrolig mange rakler på trærne i år. Dette er vel osp. Jeg synes de er pene.

Herlig med farger. Jeg sier det med blomster. Det er vår og det er april! Kos dere videre!