Ser rødt!

Ser du det du også? Rødt i rødt! Herlig med farger i sensommeren, eller kalles det høst nå? Snart skriver vi jo september.

Jeg er i høstmodus, og det er vel litt tidlig kanskje. Det ble med en haug med lyng hjem denne uken. Jeg hadde så fine pappholdere til popkorn. Der passet lyngen så fint.

Med en plastpose rundt potten, så ikke det renner vann på pappen når jeg vanner, så ble det artig og litt annerledes. Jeg må visst kjøpe flere lyng for jeg er enda flere sånne popkornbeger igjen!

#foto #høst #blomster #dekorasjon #hage #blogg

Fortsatt god vekst!

Fluesoppene viser seg fram i skogbunnen om dagen. Så fine farger de har!

I hagen har noen solsikker kommet seg fram med gule solansikter. Fuglene spiste frø her i vinter og noen av dem mistet de på gresset. Jeg tok dem opp og plantet dem i blomsterbedet. Noen er små og bare en halv meter høye, men en er diger og nærmer seg to meter snart.

Nede ved vannet fant jeg vill humle. Noen av greiene ble med hjem for å pynte på opp veggen min.

Inne på skogen var det enda flere sopper, springfrø og noen bittesmå røde frøstander i en gammel hekkbusk. Herlighet så fint det er i den gryende høst.

#foto #høst #foto #blogg #blomster #sopp #natur #friluftsliv

Høstlig.

Nei, dette er ikke fra min hage. Jeg har bare noen få solsikker og de har ikke sprunget ordentlig ut enda. Men disse her var så vakre, at jeg stoppet bilen og knipset i vei. Hvert år er det like vakkert der.

Høsten nærmer seg med stormskritt. Grågåsa øver over oss hver dag. Barnebarna har vært her på litt ferie, og nå er de tilbake i rutiner med skole og trening.

Skjæreungene har blitt store. De kan fly godt nå, men er fortsatt fryktelig nysgjerring på alt jeg har på terrassen.

Det har blitt skikkelig høstlig allerede. Kornet treskes og eplene modnes i nabolaget.Her regner det i dag og det gjør alt litt dunkelt og mørkt. Men enda er det fine farger på massevis av blomster, og kanskje får vi solskinn en annen dag som gir oss følelsen av sensommer! God helg!

#foto #høst #blogg

Helg igjen.

Hvor blir dagene av? For meg går uka så fort.Jeg rekker ikke det halve av hva jeg vil. Men man skal jo være glad man er frisk og kan stå på. Blir vemodig av alt andre sliter med. Vi mistet en av våre denne uken i kreft, og andre i min nærhet er alvorlig syke. Man blir litt stille av sånt. Det blir nesten bare bagateller når noen klager over litt vondt i et kne, hodepine eller at det ikke er solskinn. Men mine problemer er mine, og dine er dine. Vi kan ikke sette ting opp mot hverandre og si at noe er verre enn annet heller? Nei, vi får uansett forsøke på ta vare på hverandre.Her er det grått i dag, men det er fredag og snart helg. Jeg skal først jobbe og så skal jeg bake en eplekake og glede meg over dagen. Neste uke er det enda en masse stress, men så roer det seg vel kanskje ned for meg også utover. Tror det skal bli godt nå. Ja, jeg gleder meg faktisk til høsten. Lune kvelder, fine farger og frisk luft. Sommeren kom og gikk så alt for fort dette året. Klokka er bare kvart på seks på morgenen når jeg skriver dette. Sove fikk jeg ikke til denne morgenen heller. Nå tenner jeg et stearinlys i tussmørket og møter dagen med en kopp kaffe. God helg.

#blogg #foto #kaffe

Mine minner.

Sommeren har gitt meg fine minner. Jeg har plukket blomster og løpt i engene ute ved havet i vest, spist nytrukket fisk og kjent vinden i ansiktet.

Ja da, det ble litt regn, men da kunne jeg jo fotografere vanndråper!

Noen morgener tok jeg på meg regntøy og gikk en times tid alene før de andre sto opp. Det ble fine til minner fra denne sommeren. Stille, vakkert og med lukt av saltvann, regndråper som trillet ned over meg og skyer som stadig var i bevegelse. Det beste med dette sommerværet, var at regnet ikke varte så lenge hver gang. Brått kom jo sola fram igjen!

Vi besøkte en seter og spiste rømmegrøt en dag. Det smakte herlig.

Når jeg ser på regnværsbildene, så synes jeg de også er fine! Alltid noe morsomt å se i fjære.

En dag dro vi til Runde! For en opplevelse. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle komme så nær Lundefuglene! I kvelden kom de inn med fisk i nebbet og landet nesten ved føttene våre der vi satt på toppen av en kjempebratt skråning ute ved havet.

 I Ålesund hilste vi på fiskerkona og fiskeren, men de var temmelig stive av seg? Slett ikke som Ålesunderene selv, for de var virkelig fulle av både latter og humør.

Vi gikk trappene opp til Aksla og for en utsikt!

Noen dager var nesten sånn en sommerdag skal være.

Andre dager oppsøkte vi vinteren i fjellet, lagde snømenn og kastet snøball.

Ja, vi har et land med stor variasjon og været veksler hele tiden. Det gjeldet å nyte det man har. Jeg har hatt en fin sommer, men jeg har enda ikke badet i havet i år. Men kanskje varmen kommer i sensommeren? Da skal jeg nyte det også.

 

#foto #natur #sommer #minner # blogg

Hei igjen!

Sakte vandrer jeg tilbake til hverdagssyslene. Jeg har vært tilbake i jobb en uke allerede, har fått ryddet litt etter ferien og har begynt å tenke høst. Noen sommerfølelse har jeg ikke hatt akkurat i år, selv om jeg har gått i kortbukse og siglet innimellom. Men jeg har også kastet snøball, lagd snømenn og gått med vintertøy!!!! Været er jo så ustabilt at det er alle årstider i løpet noen uker. Utrolig hektisk for meg framover, men jeg skal prøve å blogge litt hver uke i hvert fall. Noen bilder fra sommerturene mine kommer også. Håper jeg rekker å lese litt hos dere innimellom. Ønsker alle fine dager i august!

#hverdag #blogg #foto