Hallovenn sier jeg

Så var denne kvelden over. Hallovenn passer meg og ikke Halloween! Her var det stille i kveld, for vi hadde fest for barna i velforeningen på lørdag. Da gikk det unna på godteriet. I dag spiste vi rester selv, og vi hadde mange stearinlys i stua.Ute er det kaldt og litt snø i lufta. Spennende å se om snøen smelter, eller om den ligger der i morgen også. Så vakkert med alt det hvite.

Bakst og kos

Ute snør det, og jeg hadde ikke lyst til å kjøre til butikken. Men brød må vi da ha. Klart vi kunne spist knekkebrød og rundstykker, men det er da ikke noe som hjemmebakt brød! Oppskriften min finner du HER. I oppskriften bakte jeg brødet på plate, men i dag delte jeg deigen i to og brukte brødformer. Gjett om det lukter godt her da!

Nissen likte snøen, men han satte seg ende ned på den nye butrappa, når jeg begynte med blekkenslagerarbeide. Låven min trengte jo en enkel takrenne. Nå er den på plass, laget av et uthulet kvist fra en hage i nærheten. Mye rart man kan finne, om man ser etter. Aner ikke hva den planten heter, men den har treaktig og har hul stilk. Det fungerte fint det, delt som takrenne og en hel rund kvist som taknedløp.

Her er litt av bua. Den er slett ikke klar enda, så den skal jeg kose meg med i ettermiddag. Mer maling her og der, og tett tak må jeg jo ha. Litt av gangen, og snart har jeg en hel gård.

 

I går, og i dag….

Det varierer stort her nå. I går var det vakkert høstvær, men kaldt. Jeg gikk en tur, og måtte ha på både pannebånd og vanter. Men det var fint det også. Da jeg kom hjem, tente jeg lys på bordet og kokte kaffe.

Så tittet jeg ut, og der snødde det. Ikke bare litt, men mye.

Det har snødd i hele natt, men ingen mengder akkurat. Her er det jo mildt med rundt null, så hovedveiene er bare, men det er nok glatt på sine steder. Trærne har fått hvite stammer av snøen, men løvet har ikke falt av enda. Ja, så kom det litt vinter. Det blir spennende om det varer?

Gårdsoppdatering

Jeg har gått meg ku på gården.

Nå står kua der og venter på litt oppmerksomhet. Sagekrakken har kommet fram, for ved må man ha. Kornneket er på plass på låvebroa. Kua er laget av papir, sagekrakken er av store fyrstikker og neket er gress fra hagen med pålimt karve. Det gjelder å tenke etter hva jeg har her hjemme, for dette skal ikke koste stort annet enn arbeidet. Fyrstikker får jeg som er sorte i tuppen. Min mor tenner opp i ovnen hver dag med sånne, og samler de til meg.

Nissen jobber litt med huset også om dagen. Han måtte visst sjekke at taket var tett før snøen kommer. Ikke var han fornøyd med takmønet heller. Han mente det trengtes maling? Jeg tok fram skiene og en vedkurv for å pynte opp litt, men han hadde andre planer?

Låven har jo flere sider, så nissen har nok å gjøre framover. Klokketårn på toppen av låven og utedo på siden er på plass, og han har fått opp kransen på veggen. Men så var det huset da? Det ble en krakk foran døra der. Nå skal den males. Det er visst mer enn nok jobb for han framover. Men jul på gården skal det bli. Jeg gleder meg til fortsettelsen.

 

 

Fiskepålegg.

Når man har frysa full av fisk til vinteren, er det fint å lage litt forskjellig. Har du ikke sånn tilgang, sier du? Nei, alle har ikke det, men de fleste har fisk til middag, av og til. Har du rester av kokt fisk eller stekt, så lag deg noe godt av det. Du kan bruke ørret eller røkt fisk, laks, fiskepudding eller en fiskekake om du har det. Smaken blir jo forskjellig etter fiskeslaget. Her har jeg brukt kokt sei. Jeg hadde fisk til middag i går, og den tykke siden av fileten ble til “fish and chips”. Buklista kokte jeg og moste opp grovt med rømme og majones og smakte til. Noe så godt! Vi spiste det opp til lunsj i dag,. og det kan anbefales. Fint å bruke opp restene.

FISKEPÅLEGG

rester av kokt fisk, ca. 150-200 g

½ boks rømme

½ pose Mills majones

1 knivsodd pepper, eller sitronpepper

litt sitronsaft

smak til om du trenger litt salt

Kna opp fisken grovt, og bland alt sammen. Dette smaker godt på knekkebrød, brødskive eller rundstykke, med litt salat og tomat.  Det er fint som en forrett også, sammen med en liten smørbrødkjeks og noen reker.

Nå er de to….

Så morsomt å fantasere litt. Damen jeg lagde for litt siden, har fått en venn.

Det er to måneder til julaften og nissen er jammen ute allerede for å forberede dagene. Men jeg lurer på om han rekker det hans skal? Han kan fort glemme seg bort, når han blir opptatt med kjæresten sin kanskje?

Mobbing og diverse…..

Er disse bildene like? Nei, men de er av samme slag! Lønn! Men de oppfattes forskjellig!

Jeg blir lei meg om dagen jeg. Media er for  meg full av mobbing, stygge ord, bannskap og ekle saker. Ikke nok med at det er vonde kriger i verden, men jammen skal det være i all underholdning også!!!! Voksne som leker krig, forræder, usanne konflikter, utfrysing og så kaller de det ironi, komikk og moro? Hvordan skal vi få til nulltoleranse for mobbing i skoler, sies det? På tv og i andre media er det jo ikke annet. Man henger ut folk, man kaller folk de utroligste ting, man skriker og hyler, banner og kaller folk med kjønnsorganer, får andre til å dumme seg ut og gapskratter av det?

Men hva tenker barna? De ser også på tv, selv om voksne ikke tror de oppfatter det som skjer. De blir faktisk opprørte og usikre, pluss litt undrende. I den ene kanalen er det virkelig krig. Vi får lik til middagen, knuste hus til frokost og sårede, gråtende mennesker til kvelds. Ja, det er realiteten i dag, vi får det rett inn i huset, og det påvirker oss.

Men så kommer underholdningen!!!! Man tuller med tro og lære, man graver graver og sier at folk skal begraves levende, man setter opp feller for folk så de skal dumme seg ut, eller bli vettskremte. Noen skal spise ekle ting, andre skal gjøre det andre tvinger de til, noen skal fryses ut eller bemerkes med dumme kommentarer……..

Ja, det nytter visst ikke å forklare dette for en unge, eller kanskje for deg. Jeg er visst hårsår jeg, har ikke humor og er gammel!

Men barna, de forstår faktisk ikke dette. Alt det vi voksne ser på og fyller oss med, det gjør barna etter. “Vi bare tuller!” sier de, når de har ertet en annen. “Det er ironi! Vi mobber ikke, men gjør bare som vi ser og hører på tv og nett! Skjønner du ikke noe du da?” Nei, jeg forstår ikke lenger. Hvordan skal vi få ungene til å slutte å mobbe, når de lærer det av oss?

Puta mi!

For en jobb, og så mye det gikk av de gardinrestene. Det ble kun en eneste pute. Men den ble da fin, synes jeg.

Det var det jeg startet på i går! I dag fortsatt jeg med å sy fast en remse langs kanten på litt hvit bomull. Så la jeg på et fat og tegnet rundt med tekstiltusj. Bit for bit la jeg ned, så de fulgte den sorte streken.  Så sydde jeg en og en runde med lapper på plass innover og innover. Du kan se begynnelsen fra i går HER! 

Jeg hadde trodd jeg skulle få igjen noen blomster til å pynte en annen pute med! Men alt måtte jeg bruke for å få denne ene puta hel. Rundt og rundt sydde jeg. Baksiden ble også fin! Om det ikke ble helt perfekt, bryr jeg meg ikke om. Jeg likte det litt sånn rufsete. Til slutt klarte jeg ikke å sy mer, da snurret jeg sammen en blomst og limte den på med limpistol. Klart jeg kunne sydd den fast med nål og tråd, men dette var da lettvint!

Her er flere bilder av puta mi. Jeg ble veldig fornøyd.

Hva kan det bli?

Hva tror du, kan det bli til noe spennende? Jeg har lagt opp gardiner i kveld. De var alt for lange, så noe måtte klippes av. Men det kunne da bli noe av restene, eller? Jeg klipte ut en haug ned biter, og la det ut over bordet. Jeg har sett noen lignende puter i velur, så det skal jeg forsøke selv.

Men det ble noen remser igjen også. Jeg klipte hakk i dem og snurret de rundt. Pynt på pute, eller skal det bli blomster? Enda vet jeg ikke. Følg med senere, så kan du se hva det blir!

Jeg ser ikke ut!!!!!

Noen ganger føler vi oss også som denne papirdukken kanskje? “Jeg ser ikke ut!” skrek hun til meg. Jeg prøvde med hatt og parykk med krøller, støvletter og sko, kåpe og foldeskjørt. Ingenting ble som hun ville. Hun gråt, og ville ikke vise ansiktet sitt.

Men så klipte jeg opp håret hennes, malte skjørtet i en annen farge og kneppet kåpen. Hun holdt seg for munnen av undring, så seg i speilet og smilte. Hva nå, tenkte hun sikkert. Hva nå?