God sommer!

Så lukker jeg døra for bloggen i sommer, og åpner opp for andre eventyr.

God sommer til alle fra meg. Nei da, jeg glemmer dere ikke! Jeg kommer tilbake når det går mot høst og det er et kaldere drag i luften, i år som tidligere år.

Helse i sommer

Dette blir spennende. Vil jeg klare å gjennomføre en sommerferie uten at jeg går opp i vekt igjen? Dagen i dag starter med kake og besøk. Sukkerbrød med krem og jordbær, pyntet med iskjeks fylt med smørkrem. Hmmm….

Men det skal nok gå bra, bare jeg tenker meg om. Før gjestene kommer, har jeg tenkt å ta meg et knekkebrød med magerprim på, da kan jeg klare meg med bare en flis av denne kaken. Det gjelder å ikke gå sulten fram til alle fristelsene, har jeg funnet ut.

Vekta har gått ned igjen nå, etter en maimåned med masse festligheter, og det er jeg stolt av. Jeg gikk ikke opp i slutten av mai, men heller ikke ned. En innsats må til for å klare dette, for det sitter mellom ørene det her. Jeg fortsetter med friskt mot.

Jeg fikk en ny umulig øvelse av en nabojente på ni år. Legg deg på gulvet og ha hendene på ryggen. Reis deg, uten å flytte hendene fra ryggen!!!! Gjett om hun spratt opp, og jeg ble liggende der. Men innen jul klarer jeg det kanskje…….

 

Midtsommer snart.

Det går mot midtsommer og lune kvelder, mye lys og mer varme, duggfriskt gress om morgenen, vakre solnedganger og måkeskrik over vannet.

Bind deg en blomsterkrans og legg den på bordet til pynt om du ikke vil bære den på hodet. Disse dagene i juni er så vakre. Det er dager vi kan ta fram og minnes senere på året. Midsommer med blomster og fuglesang…..

Snart ferie…

Snart ferie! Ja, det er det her i huset. Snart ferie fra alt av data, blogg, jobb og diverse. Jeg gjør det hvert år, steger dører og vinduer til blogghuset mitt og gjør andre ting. Men jeg kommer tilbake når høsten nærmer seg, og det gleder jeg meg alltid til. Det nytter ikke å være på nett hele tiden når sola skinner, og jeg vil være ute.

Tror det skal bli godt i år også å strekke på bena og oppleve andre ting. Vi vender nesa mot sør og middelhavskysten. Tre år siden sist, og gjett om jeg gleder meg til å bade masse, gå barbent i skoa og spise frisk frukt, sykle og ta bilder av blomster, hav og himmel. Jeg pakker ned sommertøy og tegnesaker, lesestoff og solkrem nå. Men enda er jeg her noen dager til. Nyt dagen!

Rop i skogen…

Om du roper i skogen får du svar, heter der jo så fint. Har du forsøkt? Kanskje er det et ekko som svarer deg, eller er det noen andre som bor der inne…..

Det er ganske festlig å drømme litt der inne under de tunge løvtrærne.

Det tusler og tasler i skogbunnen og stadig er det som om noen ser på deg, eller?

“Hvem er du!” roper du kanskje forsiktig, og det svarer lang der inne. “Er du, er du, er du….” Ei grein knekker og en fugl plystrer advarende….

Løper du ut av skogen igjen da, eller venter du for å se hva som kommer i det grønne?

Du kan bli overrasket om du venter!

Naturglede

Så mye vakkert der er der ute.

Juni leverer. Skog, sjø eller fjell  er like fint.

Vi har kjørt Valdresflye, og jammen fikk vi ikke se reinsdyra i år også. Ikke så nære som sist, men det var lett å se at de hadde fått kalver.

Herlig å komme ned i dalen igjen også. Der var det mengder av harelabb.

Muren var gul og lysende mot de hvite fjelltoppene på Valdresflye.

Nærmere hjemme vi kom i går, jo flere blomster var det. Junilyset er så klart og fint, og for en fuglesang. Jeg så og hørte gjøken også, men den fikk jeg ikke bilder av denne gangen. Nå er det hverdag noen dager her, før dem lange sommerferien begynner.

Herlighet så heldige vi er som har mange årstider å glede oss over. Den siste uka har jeg vært i vinteren, våren, litt sommer, men høsten har jeg heldigvis ikke sett enda.

Nøtteliten

Dere som er lei naturbilder, kos dere med annet enn mine bloggbilder!!! 🙂 Jeg er så stolt over at jeg endelig fikk noen ekornbilder igjen. Herlige dyr.

Ellers ble det blomster og sommerfugler om dag. Nyter til fulle å ha fri disse dagene.

Fugletitter

Så morsomt å ha tid til foto igjen. I dag ble det litt fugletitting. Stilits var fin.Sildeand tror jeg dette er.

Den badet noe veldig og fikk litt av en hårsveis. Måkene ligger allerede på egg.Svalene er så vakre. Gøy å studere fugler, men nå vil jeg gjøre noe annet.

Snegler

Ikke alle liker snegler, men de er da litt morsomme. Med øynene på stilker og huset på ryggen. Snegler er sterke muskeldyr. Ti ganger sin egen vekt kan de trekke når de kravler loddrett oppover. Helt utrolig. Om de går vannrett kan de tekke 50 ganger sin egen vekt. Tungen deres som har tagger, så de rasper i seg maten. Mange av seglene gjør nytte i skogen og i hagen. De med hus på ryggen skal vi ikke irritere oss over. Leopardsengelen har ikke hus på ryggen, men den er gull i hagene våre. Den spiser nemlig eggene til brunsneglene og det er jo flott.