God sommer!


Det er visst ikke lett å klare alt. Så herved sier jeg god sommer til dere alle! Nå tar jeg bloggfri til ut i august en gang. Tiden rekker ikke til for alt jeg må, skal og vil. Håper dere er like forståelsesfulle for dette valget mitt i år, som tidligere år. Kanskje jeg titter innom av og til, og kanskje ikke. Nyt dagene, samle minner, kos dere og så tastes vi snart igjen! GOD SOMMER!

#blogg #foto #sommer

Lørdagskveld.


Nå har roen senket seg over nok en helg. Jeg har gått en tur på nyslåtte engmarker og mintes min barndom.  I dag ligger det bare igjen store traktoregg på jordene etter slåtten. Da jeg var liten sto det ofte hersje på hersje der og “pyntet” jordene, eller kanskje var det sommervarme nok til å tørke høyet rett å bakken. Så var det tråkking av høy i høysleden og gleden over å få lov til å sitte på toppen av tørt høy når hesten la i vei hjemover med det. Koselige minner. Langs kanten av jordet blomstret prestekragene da som nå, og fuglene sang i tretoppene, duftene, lyden av føtter mot halmstubbjorde og dyrelivet er det samme.

Da som nå plukket jeg markjordbær og tredde dem på strå.Søte, røde og fine lyser de opp i engkanten.


Jeg fikk lyst på slåttegrøt og rød saft der jeg gikk. Herlig med forsommerens milde vind som beveger åker og eng, og enda har det ikke vært midtsommer. Vi har mye å glede oss til framover. Nyt helga!

#foto #blogg #sommer

Fly og flakse!


Nå har de allerede fløyet ut av redet. Det går så fort. Jeg fikk bare se dem en gang i hakkespetthullet, for nå er de ute på oppdagelsestur i skogen.


Det masse sommerfulger her, men de er jammen raske til å stikke av når jeg kommer med kameraet.


Til og med kråka stikker av når jeg kommer. Den er rask til å flakse avsted.


Fredag var vi i Sogn og Fjordane, og noen bilder ble det fra den turen også.


Når man har tid å passe til en begravelse, så blir det bare knipsing gjennom vinduet. Timene fløy avsted da også. Et døgn er langt noen ganger, mens andre ganger føles det kort. Jammen godt det er lyst det meste av døgnet.
 

#foto #blogg #sommer #fugler

Bind deg ein blomekrans!


Her blomstrer gressløken, og den er så fin som base i en blomsterkrans, sammen med andre hageblomster.


Jeg klipper opp alle blomstene jeg skal bruke i passende lengder, med en stilk på en seks til sju centimeter. Så legger jeg en variasjon av blomster på en  ståltråd og surrer de fast med en annen tynn bindtråd. Så jobber jeg meg frem til jeg har fått en lang nok girlander til at det kan bli en krans.
 


Selvfølgelig kan man binde en krans til å ha på hodet, men jeg lagde en lysmanskjett! Koselig å ta inn litt av alt det fine der ute.


Nå er det sommer! I går spiste jeg markjordbær!

#foto #blogg #sommer

Ytong!


Dagene raser avgårde her, men litt kos får jeg tid til innimellom. Denne helga ble det skjærearbeide. Jeg fant litt ytongblokkrester i fjære, og da var det fram med kniven. Koser meg når jeg sitter der og skjærer til figurer. Jeg liker å holde emnet i hånden og “finne” fram det som “gjemmer” seg i biten.


Først ble det en elefant, og så ble det en til.

Jeg prøvde meg på et lite barn som holdt seg i tærne også. Ytong er veldig porøst, så det er lett å skjære i.


Det går fort i stykker, så ikke alt blir til noe. Men det er avslappende å sitte der å skjære, mens sola skinner og vannet klukker inn mot steinene i fjæra. Sånne stunder trenger jeg for å samle krefter til kommende dager! Ønsker alle en fin ny uke!
 

#foto #hobby #blogg #ytong

En fugl i hånden…


Nei, en fugl i hånden er IKKE bedre enn ti på taket! I dag tidlig smalt det til i vinduet mitt, og der på terrassen lå det en stakkars forslått trost. Jeg løftet den forsiktig opp og det lille hjertet dunket bare så vidt. Det var akkurat som om luften hadde gått ut av den. Jeg gned den forsiktig over brystet og da kviknet den litt til etterhvert.


Den hadde fortsatt nebbet på vidt gap, men begynte å lee på bena. Jeg satte den på en stubbe nede i hagen, og der så den på meg med litt sløret blikk.Gjett om mitt hjerte dunket da! Var den alvorlig skadet?


Jeg ble superglad da den plutselig rettet seg fint opp og øynene igjen og var som hos en vill fugl. Så fløy den lett avsted over hagen vår og inn i skogen. Jeg kunne puste lettet ut. Da oppdaget jeg at min hvite genser og olabuksene hadde gått grønske på seg etter at jeg hadde krabbet rundt stubben og fotografert, at jeg gikk i sokkelesten i vått gress og var kald. Men jeg var lykkelig over at alt gikk bra.

#foto #natur #fugleliv #fugl #blogg

Nyter når jeg kan!


Hei på dere! Jeg har det fint, selv om jeg ikke rekker blogging om dagen! Det blomstrer så vakkert overalt i skogen, ved vannet og i hagen, sola skinner og jeg nyter så fort jeg kan være ute.


I helga har vi spist nytrukket makrell, blitt solbrente og gått turer i sommeren. Alle fisket visst i solnedgangen, så jeg fikk mange fine”modeller”!


Ikke vet jeg om denne helga var sommeren, så det gjelder å nyte som beste det går. Håper du også har det fint uansett vær. Lyst er det i hvertfall hos oss alle nå mot midtsommer! Ha en fin kveld!

#foto #blogg #sommer

Rekker ikke alt!

Det er så mye jeg vil rekke om dagen at jeg burde visst vært blekksprut! Nei, man kan ikke rekke alt. Sånn er et bare. Jeg har det fint og nyter sommeren når jeg kan, jobber og står på. Kommer sterkere tilbake siden, for det er så mye av det dere gjør som jeg vil lese også!

Sender dere noen fotofiksbilder jeg har laget og minner dere på at selv om dere føler at ting ikke går som det skal, så kan dere strekke armene mot fremtiden og glede dere over livet. Nyt dagene!

#foto #blogg #fotofix #hverdag