Skap nye minner!.

Sommerfølelse er ikke bare bad og sol. Det er blomster i enga og turer på gamle veier med gress i midten. Det er å stryke hånden gjennom mykt gress inne på skogen og lukte på nyperosene.

Nyslått høy minner om barndommen med hest, hjemmelaget saft og hesjer! Slitet var ikke mitt. Vi ungene kunne tumle rundt å leke, plukke markjordbær eller vasse i bekken mens de voksne jobbet.

Sommerfølelsen og minner kan være så mangt. Skap nye minner denne sommeren! Det skal jeg, så jeg er ikke innom her hver dag framover! God sommer!

#foto

Hva lever i min takløk?


 

Det er ikke hvert år takløken blomstrer. Men når den gjør det, skaper den glede hver gang. Noe så flott!

Sånn ser de lave rosettene ut til vanlig.  Vakkert er det  også!

Men i år har de tatt helt av, og vokst deg over tretti centimeter opp i lufta før blomstene begynte å springe ut. 

Mens jeg konsentrerte meg om støvbærerene i blomsten, begynte det å lee seg i knoppene. I bildet til høyre nederst ser du noe mørkt. Det var bare å gå inn etter macoren.

Da så jeg det bedre! Se her da! Det er noe som lever i blomstene! Eggene har blitt åpnet i dag, og ut har det kommet små¨dyr av et eller annet slag? Ligner litt marihøner eller en eller annen bille. Flotte tegninger da! Hva lever i min takløk?

#foto #hage #bille

Sommerblomster.

Tenk at det går an å plukke så mye fint i naturen nå! Skikkelig blomsterhav. Naboen skal ha gjester i helga, og da var det gøy å få være med å hente inn bordpynten. 

Mye fint i hagen også, til og med en flue!!!!

Nå gjelder det bare å gå ut å nyte så fort man har en sjanse! Ha en finfin dag!

#foto

Jippi, ny linse!

Sånn kan det gå! Ny linse, og plutselig er bildene sylskarpe igjen. Nå har jeg strevd meg gjennom en vår med utslitt linse og det har ikke vært gøy.

Nå kan jeg ta bilder av insekter og blomster igjen, uten å miste fokus! Ja, jeg tar massevis av bilder og da blir ting slitt. Etter fem år, var det stopp! Linsa hang seg opp, plasten rundt linsa hang og slang, ikke ville den fokusere, bildene ble uskarpe stadigvekk og jeg mistet litt lysten på bilder for en stund.

Men se her da! Morellene ble jo så fine, at jeg nesten får lyst til å plukke dem rett fra bildet! Nå blir det gøy å gå på kameratur framover. Jippi!

 

#foto

Jordbær på strå!


Nå er det markjordbær dere! Finn et strå og tre dem på! De smaker vidunderlig og det føles så sommerlig! 

 I går fikk vi masse regn og sol, og det tilsammen med regnbuer!


 Med masse regndråper på blomstene etterpå var det vakkert!  Kos dere videre i junilyset! 

#foto

Hjertets minnebok.

Det er en himmelsk tid vi er inne i nå. Dufter, fuglesang og dyreliv i skog og mark. Så vakkert kan himlen speile seg i et vann, og vannplantene blir som tegninger i et maleri! Vi har hatt noen fine kvelden innimellom og da gjelder det å komme seg ut.. Edderkoppene spinner sine nett så tynne at det ser ut som om den henger i løse luften. Rådyrene er på vakt, for de har kalver i gresset, uten at vi ser dem bestandig. Utrolig morsomt å møte dem der i gressenga.

Her blomster prestekragene nå, så vi kan gå ut å forsøke oss med blomstens spådom om elsker, elsker ikke som vi gjorde dag vi var små. Håper du også nyter forsommeren og samler minner til hjertets minnebok. 

Så var det virkelig sommer!

Litt nostalgisk i dag!

 

 

Jeg vokste opp på bondelandet, derfor er minnene om gårdsdrift fremtredende.

Høyonn med timotei og ståltråd som holdt kuer og hester på sin plass, blomsterenger med summing av insekter og svalereder oppunder taket på uthusene. Men jeg har også fine minner om gode måltider, innredning og hjemmehygge, familie, dyreliv og turer i skogen. Utrolig takknemlig for mine minner, for de gjør meg til den jeg er i dag. God råd hadde vi aldri, men vi hadde tid og omsorg for alt liv og for hverandre.

Måtte bare vise dere noen sommerminner fra tidligere. Sånn kan vi få det fram over dere. Nå begynner det! Årets sommer er her!

#foto

St.Hansdrøm

Med litt fiksing i fotoprogrammet, ble bildet av meg som en drøm.

Det måtte bli en krans i år også. Små buketter satt sammen til glede for meg selv, og kanskje dere?

Men jeg orket ikke gå med den kransen så lenge. Så i kveld har jeg lagt den på et fat, dusjet den godt og i midter har jeg tent en stearinlys.

St.Hans kvelden er vakker her enda, men hjelp for tunge skyer som kommer seglende. Håper dere alle koser dere kvelden, om dere feirer eller ikke. 

#foto

Blomsterkrans i håret.

Hvert år lager jeg en blomsterkrans til St. Hans. Utrolig med alle de fine blomstene fra både hage og sommerenger omkring oss. Enda har jeg ikke laget kransen for denne kvelden, så dere får se noen bilder fra tidligere år. 

Jeg har lyst på rømmegrøt i kveld, bål og trekkspillmusikk. Om jeg får det? Det vet jeg ikke enda, men blomster har jeg plukket, så krans skal det bli!

#foto