Påskebakst.

I dag ble det en bakedag. Nei da, jeg brukte ikke hele dagen, men det meste av formiddagen. Så gøy å bake, synes jeg. Men hvem skal spise det???? Vi kan jo ikke ha hauger med kaker til oss to. For ikke kan vi ha besøk og ikke kan vi gå på besøk denne påsken. Men litt moro kan man vel ha likevel?

Jeg bakte to rullekaker, for det er så mange muligheter med det. Den ene ble en rullekake med jordbær inni, og så delte jeg den i to. Den andre skar jeg ut fire runde kaker og det ble et fint stykke på hver side igjen, som ble til to kakestykker. Resten tok jeg vare på til jeg var klar med kremen.

Jeg lagde smørkrem først og delte den i to. Den ene delen blandet jeg med Philadelfiaost og litt vanilje. Den andre delen ble blandet med sjokolade. Rullekaken ble smurt med ostekremen og de to bitene fikk sjokolade. Så blandet jeg restene sammen og smurte to av sirklene med det mellom lagene og på toppen. Det ble nesten som en marmorkrem. De to andre sirkelen ble lagt rett i frysa, for de kan jeg bruke til en kremkake en dag siden. Kakerestene blandet jeg med kremrestene. Så tok jeg på hansker. Etter litt jobb, ble det cakepopsdeig, som jeg lagde kaniner og noen egg av. Litt vanskelig med hansker, men det gjør jeg alltid til sånne figurer.

Så var det bare å fylle på med blomster, egg, og sjokoladekrymmel.

De stemorsblomstene tåler ikke frysa, så de tok jeg av igjen før kakene ble frosset ned, og satte dem i eggeglass av fargede egg til pynt. Det ble vårlig, og vår er det, selv om vinden er vinterlig ute. Snøklokker og krokus har sprunget ut, og jeg har pyntet litt på terrassen i dag. Blekkbokskrona mi begynner å bli rusten!

Nå kan påsken bare komme hos meg. I frysa ligger det ferdige kaker klare, og vi skal kose oss,uansett vær og vind.

14 kommentarer

Siste innlegg