Vintergaver.


Før helga fikk jeg jammen farten på meg, og frysa ble endevendt. Hjelp, så mye bær det var der. Bringebær og tyttebær ble tatt opp, tint og syltet. Det tar litt tid, men det er veldig koselig etterpå. En smak fikk jeg selvfølgelig. Litt varmt bringebærsyltetøy med yoghurt og havregryn er godt.


Jeg fyller alltid noen små glass med syltetøy, for det er så hyggelig å gi bort.


Nå har jeg noen glass med multer, noen med bringebær, tyttebær og granskuddsirup. Glasset med “englevinger” innholder urtesalt. Her blandet jeg oregano  med maldonsalt. Jeg liker å få sånne små gaver, og da håper jeg at andre liker å få av meg også. Om man skal på besøk til en som ikke er i form for eksemple er det alltid hyggelig med et eller annet oppmuntrende synes jeg. Så nå har jeg en gryende start på vintergavene mine.

#foto #blogg #hverdag #syltetøy #gaver

#blogg #hverdag #gaver #foto #syltetøy
18 kommentarer
    1. Ja det er en flott gave å få og gi!! Ingen kan si nei til et herlig lite glass med hjemmelaget syltetøy! Nammm….bildene ser jo så innbydende ut!!

    2. Det er deilig med duften av sommer når en koker sylte,og alle må like det kan ikke skjønne annet ) urtesalt har jeg gitt bort i gave og det ble iallefall godt likt ))
      herlig bildesammensetting

    3. fruensvilje: Tusen takk. Ja, du er jo super på saft og sylting selv. Godt å få ryddet litt i frysa og etterpå se det ferdige resultat på hyllene i kjelleren synes jeg. Ha en vakker dag 🙂

    4. Dette er jaggu smarte gaver å gi ☺Jeg begynte på jobb i dag etter en herlig uke med høstferie☺☺ Ønsker deg min venn en riktig finfin kveld + klem ♥♥

    5. Etdiktomdagen: Ja, det blir så koselige gaver synes jeg. Yes, du kan sylte frosne bær. Pass bare på væskemengden. Ikke tilsett vann i syltetøyet før du har sett hvor tynt det blir. I år kokte jeg tytterbærene som de var med sukker, og det ble tykt og fint. Bringebærene var litt bløtere, men da kan man bråsile av litt saft for å være sikker. Av ti liter bær silte jeg av ca. 1/2 liter væske denne gangen, og det blir til saus til riskremen i vinter. Blander jeg det med vann er det verdens beste saft, selv om den ikke er helt klar da! Muligheten er mange, man kan jo koke bringebærsirup også. Kok i vei. Jeg rekker ikke lage syltetøy av alt om sommeren, så det er trivelig å gjøre nå om dagen:) Å, så godt som det dufter i huset etterpå!!!!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg