Påskegodt!

Så godt kan man ha det på en lørdag i mars. Snart påske og det er gøy å lage litt selv. Påske-egg og kaniner i marsipan, verdens beste peanøttkonfekt og marsipan med smørkrem. Skikkelig snadder.

Når barnebarnet er på besøk, fikser vi det meste. Først var det grove vafler til frokost selvfølgelig. Så var det på med gryta! Peanøttkonfekten er så enkel at alle kan lage den. Jeg fikk oppskriften fra Grønn Glede på tv et år.Jeg bruker sjokolade på da, det gjorde ikke de. En boks peanøttsmør røres over svak varme med en boks lys sirup til det har “gått sammen”! Knus innholdet i en hel pose med Ritzkjeks og rør det ned sammen med en neve peanøtter. Ha det i en form dekket med bakepapir. Dryss over en kopp med peanøtter og trykk dem litt ned med sleiva. Smelt en plate med kokesjokolade og smør det over kaken og sett den kaldt en time eller to. Da snur du  kaken rundt, så sjokoladen kommer ned på brettet og deler det i konfektbiter. På samme brett hadde vi runde marsipanskiver som vi hadde smurt sjokoladesmørkrem på.

Vi smeltet enda en plate kokesjoklade, hadde det i en sprøytepose og ringlet sjokolade over det hele. Bitene måtte stå kaldt en stund før jeg la dem lagvis med bakepapir mellom lagene i en boks. Vi smakte selvfølgelig, og så gikk peanøttkonfekten i frysa. Ellers hadde det ikke vært noe igjen til påske.

Om du ble inspirert, så sier jeg lykke til.

18 kommentarer

Siste innlegg