Mer enn dusinet fullt!


Du store min for en familie. Jeg tok bilder, og for hvert bilde jeg tok ble det flere andunger? Hvor mange hadde hun egentlig?


Hun holdt fint styr på flokken. Lokket dem til seg og fikk dem inn på land, og så var det ut og svømme igjen. De var så bittesmå, at jeg våget ikke å gå nærmere for  å få bedre bilder. Men så gøy å se på dem.


Fjorten stykker hadde hun. Tenk om alle de får leve opp da. Jeg har aldri sett et så stort kull her inne i vika før. Vanligvis har de mellom fem og sju stykker. Jeg tror jeg ta med litt brød en dag og forsøke å komme nærmere.

#foto #friluftsliv #blogg
22 kommentarer
    1. Helledussen…Så mange!! ja det har jeg aldri sett før jeg heller..håper de klarer seg..:-) Flotte bilder!

    2. Så mange, og så søte! Litt av en flokk å holde styr på for andemammaen. Det er så koselig å se dem vagge avgårde over gresset, og når de små svømmer, så er de utrolig kjappe. Nesten så det blir vanskelig å fokusere på dem når de fyker av gårde. Håper du får enda fler bilder av dem en annen dag 🙂

    3. Leah Renèe: De var kjempesøte å se på. Vi har andunger der nede hvert år, men jeg har aldri sett så mange hos en and! 🙂 Ha en fin fredag og helg 🙂

    4. annebe: Utrolig morsomt å komme over dem. Plutselig var standkanten full av søte nøster. Jeg må ned igjen ganske fort og se om jeg kan komme nærmere. Da barnebarna var små kom andungene løpende etter oss fordi de var vant til å få mat. 🙂 Nyt kvelden 🙂

    5. fruensvilje: Nei, denne anden har dem helt alene. Det er ikke flere andemammaer i nærheten her. Pappaen holder seg også vekk, så hun har litt av en jobb. Jeg vet at ærfuglene passer unger for hverandre, og det kan bli litt av noen flokker. Herlig å se er det, så jeg må snart ned til vannkanten igjen.

    6. maiken: Nei, hun var alene for det er ingen andre ender i nærheten her nå. Stokkendene legger mellom 7 og 15 egg, så hun var heldig som fikk fram alle disse! Inne i vika er det bare noen få som har sin plass. Men det spørs vel hvor lenge hun beholder alle, for måkene er sultne.

    7. Skal si deg hun har nok å gjøre denne moren her! Misunner henne ikke den jobben:)) Får håpe hun klarer å ta vare på de alle sammen til de blir voksne nok til å ta vare på seg selv! Fine bilder, igjen :))

    8. astmaogallergi: Takk og takk! Nei, den jobben kan ikke være lett med 14 unger på samme alder! Men vi krysser fingrene for at hun klarer oppgaven 🙂

    9. toveview: Første gangen jeg har sett så mange på en gang også. Skikkelig morsomt. Men det er både skjærer og måker som er sultne her i nærheten, så det spørs vel hvordan dette går. De så ganske nyklekkede ut faktisk. 🙂

    10. Siv Svanem: Ja, men det var helt herlige å se på. Jeg gjemte meg bak noe kratt og forsøkte å zoome som best jeg kunne. Håper jeg kommer nærmere siden.

    11. Fruemmel: Nei, jeg tror ikke stokkendene adopterer andres unger. De kan visst få mellom 7 og 15 egg, så den har vel bare vært heldig å klekke ut hele haugen! Litt av en jobb å holde styr på tenker jeg. Spennende å se hvor mange som svømmer med henne utover forsommeren. 🙂 God helg!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg