Klementinpynt

Det er mye morsomt man kan lage av klementiner og appelsiner. Jeg hadde ikke appelsiner i dag, så det fikk bli det jeg hadde i huset. En klementin ville jeg spise, men jeg forsøkte å få store biter skall da jeg skrelte den. Har du minipepperkakaformer kan du stikke ut stjerner og hjerter med det. Jeg prøvde meg med tapetkniven i dag, så stjerner ble det til pynt både her og der. Så var det de hele klementinene. Jeg skar i dem fra bunn og til topp med tapetkniven. Gjem igjen litt “feste” øverst og nederst. Denne gangen prøvde jeg med hjerter, stjerner og sikksakk også. Så var det inn i stekeovnen for å starte tørkeprosessen.

Etter en time i varmluft ved 130 grader, begynte skallet å “åpne” seg litt. Nå skal de få stå til tørk oppe på skapet til litt nærmere jul. Så godt det duftet appelsin mens de stekte seg og ble gyllenbrune i skallet. Jeg fikk er klokt spørsmål her fra Trollkaro. “Vil det mugne?” Jeg aner ikke, for det er første gangen jeg prøver meg på hele frukt. Jeg lover å si ifra om det går helt galt.

Det er fjerde desember i dag og jeg har lest dagens avsnitt i den fine adventsboka til Anita Skorgan, tent lys både ute og inne, spist krydderkake og kost meg i det det mørkner der ute. Ha en fin kveld du også.

4 kommentarer
    1. Karoline Johannesen: Hjerter og stjerner tørker pent, og mugner ikke. Men hvordan hel frukten blir, aner jeg ikk? Det er første gangen jeg prøver. Jeg så det på et engelsk program og jeg tenkte jeg skulle forsøke. Det er jo mye fruktkjøtt inni, og de hadde store tørkede appelsiner på kranser ute. Jeg skal avgi rapport om det blir misslykket. 🙂

    2. frodith: Jeg måtte bare prøve det da jeg så det på tv i går kveld. Der brukte de appelsiner og de hadde visst tørket oppe på skapet i uker. Hadde jeg visst det før, så skulle jeg jammen ha lagt noen til tørk i oktober jeg også. Men når jeg nå ikke hadde det, jukset jeg litt med stekeovnen. Jeg håper de blir så fine at jeg kan bruke den i en dekorasjon til jul 🙂 Hvis ikke er det vel ut med det! 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg