Rimfrost og peanøttkonfekt.


Rimfrost og julestemning i skogen. Tror dere jeg fant en nissestøvel her eller? 


Jeg gikk ut i sol, men inne jeg kom over åsen hadde sola gått ned for kvelden. Sangsvanene fløy opp fra råka inne ved land og forflyttet seg til tryggere områder lenger ut i sundet. Vakkert å høre sangen i det de fløy over den tynne isflata.


Men jeg fikk da litt gylne farger av sola før jeg begynte på turen min! Vakkert!


Peanøttkakene fikk sjokolade på seg i dag, og jammen ble det ikke litt avskjær til oss med til kaffen. Det smakte jo så godt at jeg burde bli knipset på fingrene når jeg har forsynt meg mange nok ganger eller?  Dette er så enkelt å lage. Jeg fikk oppskriften på Grønn Glede for noen år siden, men den var uten sjokoladepynt. Husk å bruke den helt vanlige glasset med peanøttsmør. Jeg ble fristet til å bruke av det grove en gang, og det var ikke godt. Med en boks peanøttsmør, en boks lys sirup og en pose knuste Ritzkjeks blir det snadder. Smelt sirup og peanøttsmør i en kjele over svak varme. Rør ned kjekssmulene og en god neve med peanøtter. Jeg bredde det ut på et bakepapir og drysset over mer peanøtter og duttet dem litt ned. Forsøk å lage det firkantet,  og så er det bare å vente mens det står i kjøleskapet noen timer og blir kaldt. Etterpå delte jeg det i firkanter på 3X3 cm og dyppet hver bit i smeltet kokesjokolade, så de ble fine under. De blir satt ned på bakepapiret igjen med litt mer avstand. Så smeltet jeg enda en plate sjokolade, laget et kremmerhus, helte i sjokoladen og ringlet det over konfektbitene. Når de er avkjølt og klare kan du legge dem opp på et pent brett og gjerne drysse over både tørket frukt og nøtter. Jeg pyntet fatet mitt med bittesmå stjerner. De er stukket ut av klemetinskall med en pepperkakeform og tørket. Vel bekomme!

#jul #advent #mat #foto #blogg
22 kommentarer

Siste innlegg