Jeg lovet å vise dere når jeg delte opp det granateplet jeg kjøpte. Nå er det gjort. Jeg delte det i to, med topp og bunn. Så la jeg skjæreflaten i hånden og banket løs på skallet med en tresleiv. Dette gjorde jeg nede i oppvaskkummen, for det sprutet litt. Etter bankingen er de fine røde fruktdelene falt ned på tallerkenen, men det følger ofte med litt hvitt fruktkjøtt også, og det må vekk. For det hvite smaker slett ikke godt. Så er et bare å fylle opp en skål med skiver av appelsin eller klementin, banan og eplebiter, eller annen frukt og drysse på de fine røde bitene. Vakkert og smakfullt med en skje eller to med vaniljekesam eller is. Det jeg ikke spiste, frøs jeg ned i en plastpose. Jeg la det flatt utover og ruller det sammen til en pølse, så er et klart til julen, når jeg trenger litt rød pynt til kaker eller desserter. Granateple er også veldig godt i en salat med rosiner,litt kanel, hakket persille, olivenolje, salt og pepper, noen spiseskjeer eplemost, appelsiner i biter og skiver av rød løk i skiver! Herlig til kalkun!
Det er utrolig fin farge på det:) Smart da å fryse ned til du trenger det:) Ha en fortsatt fin kveld atter en gang:) klem:)
Har ikke vent meg helt til granateple ennå 😀
dette såg godt ut,men jeg trodde alle fruktene hadde samme farge på innholdet uavhengig av fargen på skallet,det er ikke slik altså ?
birdbay: Lekkert er det å pynte med! Nyt kvelden:)
frodith: Nei, det er litt uvant, men jeg synes det er så pent med den røde fargen! 🙂
fruensvilje: Jeg har opplevd å kjøpe gule grantepler til jul, og de er gul/oransje inni. Slett ikke julerødt som jeg vil ha det nå! 🙂
ja men det var godt å vite,da lærte jeg noe nytt i dag ))
Så flott det så ut! Enig at det blir lekkert på frukten, og det blir sikkert fargerikt i salat. Skal prøves 🙂
fruensvilje: Ja, det vel ikke vår mest populære julefrukt, men den er morsom og frisk i smaken!
astmaogallergi: Den er vakker og den smaker godt i salat også! 🙂
Veldig dekorativt, ikke ofte jeg bruker det…men noen ganger på havregrøt eller i salater 🙂 Hørtes god ut den salaten din til kalkun 🙂 Leser julehistorien også…nissen har litt av en jobb på den gården med så mye dører og vinduer :)) Flott bilde av reven også :)) Kveldsklem <3
Stilig og annerledes frukt. Har aldri prøvd den… 🙂
annebe: Ja, jeg synes den pynter fint opp og gjør det lille ekstra i en salat! Jepp, nissen har det travelt han, og den utstoppede reven fikk være illustrasjon denne gangen. Den reven jeg skulle ta bilde av i vinterlandskapet, løp sin vei den! Klemsklem 🙂
Margrethe: Morsom frukt, men mange strever med å få ut innholdet. Lett når man vet hvordan det skal gjøres da! 🙂
Så smart å dunke ut de røde frøene. Jeg har bare brukt dette en gang, men da drev jeg å gravde frøene ut. Og at de kan fryses er nytt, men utrolig praktisk, for jeg trenger ikke alt på en gang 🙂
den salaten til kalkun hørtes helt magisk ut <3
margarites: Jeg også strevde verre først gangen, men jeg lærte det av andre, at sånn skal det gjøres! En morsom frukt!
cuskima: Det er nydelig til både kylling og and også! 🙂
det tror eg 😀
cuskima: 🙂