Granateple.


Jeg lovet å vise dere når jeg delte opp det granateplet jeg kjøpte. Nå er det gjort. Jeg delte det i to, med topp og bunn. Så la jeg skjæreflaten i hånden og banket løs på skallet med en tresleiv. Dette gjorde jeg nede i oppvaskkummen, for det sprutet litt. Etter bankingen er de fine røde fruktdelene falt ned på tallerkenen, men det følger ofte med litt hvitt fruktkjøtt også, og det må vekk. For det hvite smaker slett ikke godt. Så er et bare å fylle opp en skål med skiver av appelsin eller klementin, banan og eplebiter, eller annen frukt og drysse på de fine røde bitene. Vakkert og smakfullt med en skje eller to med vaniljekesam eller is.  Det jeg ikke spiste, frøs jeg ned i en plastpose. Jeg la det flatt utover og ruller det sammen til en pølse, så er et klart til julen, når jeg trenger litt rød pynt til kaker eller desserter. Granateple er også veldig godt i en salat med rosiner,litt kanel, hakket persille, olivenolje, salt og pepper, noen spiseskjeer eplemost, appelsiner i biter og skiver av rød løk i skiver! Herlig til kalkun!

#mat #blogg #foto
20 kommentarer

Siste innlegg