Hva kan det brukes til?


Er det noen av dere som har erfaring med disse bærene? Jeg trodde det var Åkerbær, men etterhvert fant jeg ut at de heter  Teiebær eller Tågebær. Har aldri lagt merke til dem noe særlig før.


Jeg plukket et par desiliter og frøs det ned. Bærene var vakre som små perler. Minnet litt om frukten i Granateplet.Nå har jeg lest meg litt opp her. Det er en urt som finnes over hele landet. Bærene kan brukes til både saft og syltetøy. Smaken minner litt om bringebær, men de har stein som multene.


Blomstene er hvite.


Artig med litt nytt. Jeg tror jeg skal forsøke å bruke dem snart. Da blir det kanskje å blande dem med sukker og pisket fløte til en Tågebærkrem! Har du forsøkt det noen gang?

#foto #blogg #bær #tågebær #teiebær #mat
18 kommentarer
    1. ladyaugust: De var da ikke giftige, og det står om dem både her og der på nett. Jeg har aldri tenkt på det som noe særlig. I år var det masse av dem, og da ble jeg nysgjerrig. Den smakte litt syrlig, som bringebær omtrent. Klem til deg )

    2. Kjenner ikke til dem , men de har fin farge :)) Og smaker de litt som bringebær er de jo gode :)) Blir spennende å høre om den Tågebærkremen var god da :)) Ha en trivelig kveld <3

    3. Ja jeg har også sett disse..og tatt bilde av..flotte bær..men ikke turt å smake..Finner forresten mange typer bær jeg ikke aner hva er om dagen..så lar de være..er jo ikke noe bærplukker uansett..så de får fuglene få! Blir spennede å høre hva du syns om dem da.. Flotte bilder også!

    4. jeg såg noen slike på tur i sommer,men ante ikke hva det var,så det er helt fremmendt for meg.Jeg ville nok latt dem safte seg for så å sile bort stein,kokt opp igjen og jevnet til en saus men litt potetmel ) videre helle den over litt iskrem )

    5. annebe: Jeg spiste noen, og de var litt syrlige, men søte. Gleder meg til å prøve en dag ut på høsten. Det skal jo være litt fest over en sånn kremopplevelse, tenker jeg. Ha en vakker dag!

    6. dvergpinschere i mitt hjerte:Takk du! Utrolig mye morsomt der ute, som vi ikke bruker i det hele tatt. Ja. det er mange bær jeg ikke prøver meg på, for de kan være giftige. Det gjelder å kontrollere før man forsøker seg.Jeg googlet og så at dette var spisende og da måtte jeg prøve.

    7. dedicat: I nord er det visst noe som heter Åkerbær også, men de har jeg bare funnet i blomst. Rosa, skikkelig vakre blomster. Du får lage deg saft av hagebærene vet du, det er jo godt, og med masse vitaminer! Her er vi heldige og kan levere all slags bær på bærpressa i Askim. Her får man betalt for det, og om man vil kan man kjøpe ferdige produkter også.

    8. fruensvilje: Hadde jeg hatt mer, så hadde jeg saftet, men det var bare et par desiliter. Men det var morsomt å plukke med meg hjem. Jeg prøver meg på en krem en dag til høsten, så får vi se hva vi synes. Er det godt, så kan man jo plukke det et annet år også. 🙂

    9. ssilje89: Tusen takk! Jeg smakte jo noen der jeg sto, men jeg synes de var litt vel syrlige. Gleder meg til å sukre dem opp og blande dem i krem. Ha en fin dag!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg