Høsteventyr.

Kjenner du herr Høst? Han griper om seg, og farger skogens løv så vakkert når sommeren er på hell. Sakte, men sikkert feier han varmen av sted. Han vokser fort og utvikler seg til en dyktig maler som lager eventyr av alt han ser. Det surkler av fuktighet der han farer fram, sopp og mose lyser i skogbunnen, og forteller om hva som skal komme. Høstfrøkna er også i farten fra slutten av sommeren.

Hun leker helt til vinterkulda kommer. Sakte danser hun gjennom løv som allerede har falt og sorterer dem etter farge. Du har sett henne vel? Hun elsker regn og rusk, vind og storm, men også solskinnsdager.

Å klatre i spindelvev er noe av det morsomste hun vet. Særlig etter en duggfrisk morgen. Vanndråpene seiler ned over henne og hadde hun klart det, ville hun laget en paraply av spindelvev. Hun vil ikke ha en tett paraply, men en som slipper igjennom regndråpene til hun blir kliss våt.

Dager med solskinn, knallblå himmel og rimfrost, får henne til å løpe så løvet virvler. Hun hjelper trærne med å felle bladene. Fort rister hun i kvist og greiner, så alt får fart på seg.

Hun har tatt i bruk sommerens visne gress som løshår. Det er satt sammen til stramme, brune fletter som hun har festet i sitt eget hår. Stadig speiler hun seg i vann for å se hvordan fargene spiller i alt hun pynter seg med. Litt eikeløv her, en mosegrodd kongle der og en haug av løv og myk mose henger i klærne.

Gummistøvlene sine elsker hun. De er helt vanntette. At det er like mye vann inne i dem som utenfor, er bare det en høstfrøken kan like.

Sakte blir både hun og herr Høst brunere og brunere i klærne. Til slutt er det bare å slå følge med de andre skogsbarna og gå inn i til høstens siste, svakt fargede solnedgang. Så blir de som usynlige til neste høst kommer, og de igjen skal farge skogen så vakkert. Stillheten råder. Snart kommer rimfrost og kulde krypende. Snøen vil dekke alt. Under det hvite sover skudd og kvister, høstgutter og høstpiker sin vintersøvn i ly for vind og kulde.

#blogg #kunst #hobby #eventyr #tekst
18 kommentarer
    1. Så nyyyyelige bilder!!! likte veldig det der hun henger i spindel!!! for jeg lekte med tanken når det var så mye spindel ute i skogen en periode…tenk å henge etter et spindel i solen!! hihih… fargerike og flotte alle sammen!!! Helt herlig!! elsker sånne tegninger!!

    2. Ah!
      Så nydelig innlegg.
      Så det med en gang – dette er natheless <3
      Og de bildene og fortellingen - hånd i hånd.
      Jeg elsker disse tegningene dine og dette høsteventyret falt jeg helt for. Fikk nesten litt tårer i øynene bare fordi at det var så fint altså. Slik jeg ser høsten gjennom mine øyne, har du tegnet ned og fortalt <3
      Tusen takk!!

    3. dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk! Liker¨å fantasere litt jeg vet du.Noen ganger skulle man vært som Teskjekjerringe til Prøysen. Da kunne vi svingt oss i spindelvevet da! 🙂

    4. Etdiktomdagen: Hjertelig takk for en så hyggelig kommentar, Gøy når det ikke bare er meg som tenker høsteventyr. Koser meg med å fantasere og tegne dette jeg. Ha en vakker dag i høsten. Klemsiklem 🙂

    5. Utrolig fine og fargerike tegninger her. Jeg kan fornemme historier i hvert eneste ett. Du har kunstnerisk innsikt, toppers! Ha en super dag!

    6. annebe: Hjertelig takk. Jeg gjør det ikke for å imponere da, men fordi jeg vil dele det jeg gjør med andre. :)))))) Kjempekjedelig å ha alt for meg selv.Kos deg på søndagen.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg