Fargerikt.


Vi trenger farge på maten på denne tiden av året mener jeg. I går ble det salt sei på menyen, med herlig salat, revne gulrøtter og paprika. Det ble poteter, blomkålmos og smeltet smør også, men det tok jeg ikke bilde av. Mannen i huset fisket sei i Saltstraumen i sommer, vi saltet den og tok den med hjem. Så ble den vasket og lagt i frysa etter kjøreturen. Herlig å ta den opp, vanne den ut og koke middag på den nå. Vi hørte om Gammelsaltet sei da vi var der oppe. Har du spist det noen gang?


Etterpå skulle jeg ta meg en appelsin og se hva jeg fikk fram da jeg trakk av skallet! Han ser jo ut som en gubbe med skjegg! Er dette den bleke februar tro? Han var en fargeløs stakkar, men han minner om snø. Når det ikke er snø ute, kan han vel være min snømann et par dager!

#foto #fisk #blogg
12 kommentarer
    1. Ja det gjør seg med farge på maten! Det syns jeg også..jeg må liksom ha det..Så herlig å spise selvfanget fisk! også fra salt straumen da! vi var jo også innom der i sommer.. Så flott en “gubbe” du fikk frem! Herlig! Ha en god dag!

    2. dvergpinschere i mitt hjerte: Ja, vi spiser litt med øynene også. Gøy med selvfanget fisk mitt i vinteren. Kos deg på tordagen. Jeg holder meg hjemme i dag, for veiene har stålholke og det er biler på kryss og tvers her.

    3. slik salta sei har jeg også laget,men min sei fikk ligge i grov salt et par år før vi spiste av den ) vanna ut i 3 døgn og hadde en utrolig god fiskemiddag.
      Skal en lage skikkelig gammelsalta sei skal den ikke blogges første døgnet,da får en den fine røde fargen i fiskekjøttet ,en skikkelig delikatesse.
      Du finner no dei festligste motiv i det meste hi hi ,

    4. fruensvilje: Jeg var litt i tvil å la det ligge så lenge etter en tur på mange dager i tjuefem pluss i sommer. Det luktet ikke så godt av det “vannet” etterpå. Men du så god fisk. Jeg har aldri spist gammelsaltet sei, men vi fikk innføring i prossessen i nord. Mye artig man kan lage. Her sludder det i kvelden etter en dag med fryktelig glatte. Jeg våger meg ikke ut på trimtur nå, så nå blir det kaffe og vafler!

    5. 25 varme var noe varmt ja,men dere kan jo lage slik fisk hjemme da om dere får litt sei igjen ) glatte veier er ikke det kjekkaste å gå tur på nei,best å være forsiktig

    6. fruensvilje: Vi fisket på ferie, for sånne mengder med sei får vi aldri her i fjorden dessverre. Nei, jeg hater glatte.Ikke annet enn å kose deg inne. 🙂

    7. Dere er kjempeheldige som har tilgang på selv-fisket-fisk! Minner meg om at jeg snart må på landet en tur….Min onkel deler villig og har frysen full. Ordentlig god og næringsrik mat. Jeg setter mer og mer pris på det…

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg