Nei, de smaker ikke så veldig av løk, men de er jo så pene å pynte med disse blomstene! Jeg lar gressløken min blomstre hvert år, for å plukke inn og tørke dem. Hver blomst plukker jeg ifra hverandre. Så legges det utover på et brett i noen dager til det er tørt. Nydelige er de i blomsterbedet, selvfølgelig spiser vi dem friske også. Men de visner fort, og da er det gøy å ta vare på en haug til vinterkos. De tynne blomstene tørker fort og blir til vakker dekorasjon i salatene mine eller på eggerøren.
Jeg bakte frøloff og noen rundstykkeknuter til lunsj i dag. Med eggerøre,frisk hakket gressløk og blomster blir det smakfullt å spise og pent å se på. Gleder meg!
#foto #hage #hobby #blogg #mat
30 kommentarer
så smart da,det skal eg jammen gjøre også )
Oh så lurt og det ser helt fantastisk godt ut, loff og eggerøre med pynt ! Naaaaaaam Kos deg masse med dagen og den deilige maten 😀 <3 Tror jeg henter meg en gulrot jeg hahahaha Stor god klæm <3
fruensvilje: Ja, det smaker ikke stort, men det er veldig pent å pynte med synes jeg. Ingen har klagd enda!!! 🙂
ladyaugust: Uffda, du skulle jo bare ha gulrot stakkars. Her er det litt feriemodus i sola, så det ble litt kos da! Mannen er hjemme og sulten var jo han også, som meg. Klem til deg!
Det fine med det er at jeg gleder meg sånn skikkelig til mat, gleder meg sånn mer enn noengang og nå er det bare litt over to og en halv dag igjen 🙂 <3
ladyaugust: De går fort dit vet du, og så blir nok kroppen i topp form etterpå også. Du er så flink atte. Jeg er sulten nå jeg, men må liksom vente til mannen kommer inn igjen. Hjelp, så sulten. Men da tenker jeg på deg vennen. Stolt av deg 🙂
Jeg forbinder deg veldig med lilla 🙂 Koselig med tørkede blomster 🙂 Og det meste kan jo faktisk spises eller lages te av av mange blomster 🙂 Ha en fin dag <3
frodith: Ja, jeg liker lilla!!!! Mange blomster er fine til tørk, både som pynt og som mat. Kos deg i solen! Klem 🙂
Aldri brukt gressløkblomsten… så takk for tips :)) Det så jo veldig innbydende ut på bildene her …og den baksten da…..naaaaaam ! Fin dag videre <3
annebe: De er kjempesøte på spekemat, kokt egg i skiver og eggerøre, men også på hvit fisk og annet. Bruk fantasien! Baksten ble herlig, så nå har vi kost oss. Klem til deg og nyt dagen!
Der fikk jeg en ny ide, det skal jeg jammen prøve 🙂
GTduA: Da ønsker jeg deg bare lykke til! 🙂
Nydelig, så vakkert og smart 🙂
Nå lærte jeg jammen noe nytt i dag også – for jeg visste ikke at man kunne spise gressløkblomsten. Den kastet vi alltid når jeg var liten, og husker mamma plukket bort blomstene så fort de så ut til å komme frem. Utrolig dekorativt med tørre blomster 🙂
blomsterevasheksehus: Tusen takk og nå har du fått ideen av meg! 🙂
margarites: En hel blomst er vakkert som pynt å et påleggsfat og spiselig er det jo. Men jeg liker best å dele den i alle de små blomstene og drysse det over maten enten friskt eller tørkt. Blomstene ble alltid plukket av da jeg var liten også, for de skulle ikke ta kraften fra gressløken? Men det er da ingen dårligere gressløk fordi om den blomster. Jeg klipper den bare ned litt her og der, så har jeg alltid friske, nye skudd til eggerøren!
Ja det e det som e så fint med blogg og instagram man blir så inspirert av hverandre, det e en fantastisk plattform for å skape en kreativ og fargerik verden.
Takk for ideen 🙂
Så nydelige blomster 😀 Blir bare så glad av alle fargene som sprudler rundt oss <3 Ønsker deg en nydelig dag videre!
Henriette Thorkildsen: Så hyggelig sagt! Tusen takk. Ha en fin kveld 🙂
blomsterevasheksehus: Ja, helt enig! Bare hyggelig å dele med andre! 🙂
Så flott da 🙂 Og jeg som har flyttet urtehagen min ut i et bed.. og planta løk i noen varianter der jeg hadde den før 🙂 Nå drar vi sørover til sønn&Co med natt toget 🙂 Da regner jeg med det blir knallvær her i nord 😀
dedicat: Urtehage er finfint vet du! Sørover? I morgen kommer visst sommeren innom, så du får det fint nå i sør. Kos dere! 🙂
Har jo en sønn og familie utenfor Oslo 🙂 Blir bare en liten uke 🙂
Ja det er lekkert – du har så mange flotte ideer til oss andre! Klem <3
Margrethe: Koselig å dele det med meg vet du! 🙂
dedicat: Ja, det blir nok koselig tenker jeg. Sol og fint er det spådd!
Ja det var jo lurt..for den er jo spisenes den blomsten der..Så koselig med litt farger på maten!
Da lærte jeg noe nytt i dag også.
Siv Svanem: Ja, lærdom er ikke tungt å bære! Ha en fin dag!
dvergpinschere i mitt hjerte: Ja, vi spiser jo litt med øynene også.