Ikke pene nok?

Hun sparte ikke på kruttet, men sa det rett ut. “Dere er ikke pene!” Har hun sett på seg selv? Hun begynner da å bli ganske skrukkete i lakken hun også. Men vi, vi er ikke bra nok. At vi er avklipte, er ikke vår skyld. Hun mente vi ville bli bedre om hun klipte oss. Uten skaft,maljer og snorer ble vi ganske kjedelige. Klart det er sprekker i oss her og der. Hva hadde hun ventet? Vannet renner litt ut og inn av oss, men hva så? Ingenting varer da evig. Men når vi pynter oss, er vi da ikke så ille?

Så fant hun visst på noe lurt. “Gjørme, sier jeg, selv om hun kalte det sement. For noe klin. Se på meg da Hjalmar, jeg forfaller totalt!” Hjalmar gliste. “Forfaller sier du, nå ble du jammen tung å snakke med også!”

Det tok dager innen den gjørma stivnet. De sier at en “mudmask” gjør huden fin, men behagelig var ikke dette for støvleparet. Så her står de og venter på bedre tider!

“I dag kom hun med saksen. Vi forsto ikke hva hun ville, før det var gjort. Hun fortsatte med en tapetkniv. Brått sto vi der i bare undertøyet begge to. Hvordan våger hun? Så strippet hun oss helt.”

Hjørdis knakk tvers av av forskrekkelse.Men hva har skjedd? Huden hennes var glatt som på et barn og fargen var ny. Du verden en sånn forandring det ble. “Hun som fylte oss med all den gjørmen, hadde planlagt å ha telys i oss på toppen, men det mislyktes. Litt for mye vann i den sementen, og så fløt de lysene opp. Nå ble vi som vi ble, og vi er veldig fornøyde. Brennende lys er varmt. Det er mye bedre med en sånn lysslynge med batteri.

Plutselig klinte hun oss inn igjen, og vi ble kledd på med lag på lag av sementvåte filler. “Hjørdis skrek i fistel. “Jeg finner meg ikke i det. Ikke tale om!”

Men etter flere tørkeprossesser smilte de begge. Med de nye “klærne” på, ble Hjørdis hel igjen! “Se da Hjalmar. Se så stilige vi er! Fornyede og veldig pene. Synes ikke du også det? Vi trenger å tørke litt til, men dette blir bra!”

Nå er det plass til stein, stearinlys eller en liten blomst i toppen av dem. Ja, sånn kan det gå når støvlene ikke en pene nok lenger.

#foto #blogg #hobby #sement
25 kommentarer

Siste innlegg