Gresskarspai

Har man skåret ut en gresskarslykt, så må man jo bruke innholdet også tenkte jeg. Brått ble det en pai.

Jeg renset ut kjøttet, delte det i biter og kjørte det i hurtigmikseren. Malt nellik hadde jeg ikke, men man har da en morter. Nellikspikrene ble stampet i biter og så siktet jeg ut krydderet og hadde det i gresskarsrøren med det andre. Deigen lagde jeg etterpå og stekte den et kvarter før jeg helte i gresskarsrøren. Gjett om det duftet godt her da det stekte seg. Her kommer oppskriften om du har lyst til å prøve deg.

GRESSKARSPAI

175 g hvetemel

80 g smør

1-2 ss kaldt vann

Fyll:

½ kg skrelt og renset gresskar

4 ss sitroner

2 egg

½ dl brunt sukker

½ ts malt muskat

½ ts malt nellik

1 ts malt kanel

½ dl rosiner

Skrap ut av et gresskar etter at du har laget en lykt. Del de tykke bitene i terninger. Hell på en desiliter vann og kok det mørt. Kjør det i hurtigmikseren og skrap det ut i en bolle før du tilsetter krydder, egg og rosiner.

Så lager du kakebunnen. Hell i hvetemel, smør, vann og vann i den uvaskede hurtigmikseren. Man behøver ikke ha mer oppvask enn nødvendig. Kjør sammen deigen og la den stå kaldt en halv time. Trykk den ut i en smurt paiform. Prikk deigen med en gaffel og stek den ved 200 grader i 15 minutter. Ta den ut og hell over gresskarsfyllet. Stek det videre i 25 minutter ved 190 grader.

Dryss over litt melis til pynt. Bruk gjerne en sjablong for å lage et fint mønster. Figuren jeg hadde på gresskarslykten passet like fint på kaken. Men dette kan ikke gjøres før kaken er godt avkjølt, ellers krøller figuren seg helt sammen og melisen smelter ned i kaken og forsvinner. Et dryss av melis minnet om snøen som daler ned ute i dag.Server den med pisket krem og vaniljesaus. Om det smakte? Jeg er ikke amerikaner fant jeg ut.

Det ble bakt enda en kake. Den ble nesten helt lik, men da ble det mandelmasse i stedet for gresskar hos meg.

#foto #kakebakst #halloween #blogg
18 kommentarer

Siste innlegg