Sei, med varm salat

 

I sommer hadde jeg fått alt for mange agurker av naboen. Da måtte jeg finne på noe å bruke det til. Det ble en slags salat til fisken.

4 pers.

600-800 g seifilet

SALAT

1 agurk

2 dl forvellet kantarell, eller 3 dl frisk sopp

1 gul løk

1 tomat

1 liten rød paprika

2 ss soyasaus

½ dl vann

1 dl melk, eller fløte

Salt og pepper

Remulade, rømme eller en dressing

 

Del løken i to, og del den i skiver. Fres det lett i pannen med 2 ss smør/margarin og 2 ss rapsolje til det blir blankt. Tilsett 2 dl forvellede kantareller.  Har du friske kantareller damper du de opp i pannen først og heller av væsken. Tilsett smør og olje for å steke løken sammen med det.

Skrell og del 1 agurk på langs. Bruk en skje og ta vekk kjernehuset ved å skrape det ut. Del den i passende biter.

Del opp tomat og paprika i biter og legg det ned sammen med det andre.  Hell på en halv desiliter vann og 2 ss soyasaus. La det putre til agurken har blitt litt mykere, men fortsatt har god tyggemotstand.

Hell over 1 dl melk, eller fløte. Krydre med salt og litt pepper. Har du rester av poteter, deler du det opp og varmer det i grønnsakene i panna. Hell alt over i en bolle og legg over et lokk så det holder seg varmt. Skyll ut av pannen med varmt vann og tørk den med litt tørkepapir. Ha i 2 ss melange. Del fiskefileten i fire jevnstore biter. Legg fisken i en tett plastpose med 2 ss hvetemel. Ha litt luft i posen og rist rundt så alle bitene blir dekket av mel. Stek det i noen minutter på hver side og server det til grønnsakene med remulade, rømme eller en dressing. Her har jeg kokte poteter også, for jeg hadde ingen rester å ha i den varme salaten.

 

 

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg