I sommer hadde jeg fått alt for mange agurker av naboen. Da måtte jeg finne på noe å bruke det til. Det ble en slags salat til fisken.
4 pers.
600-800 g seifilet
SALAT
1 agurk
2 dl forvellet kantarell, eller 3 dl frisk sopp
1 gul løk
1 tomat
1 liten rød paprika
2 ss soyasaus
½ dl vann
1 dl melk, eller fløte
Salt og pepper
Remulade, rømme eller en dressing
Del løken i to, og del den i skiver. Fres det lett i pannen med 2 ss smør/margarin og 2 ss rapsolje til det blir blankt. Tilsett 2 dl forvellede kantareller. Har du friske kantareller damper du de opp i pannen først og heller av væsken. Tilsett smør og olje for å steke løken sammen med det.
Skrell og del 1 agurk på langs. Bruk en skje og ta vekk kjernehuset ved å skrape det ut. Del den i passende biter.
Del opp tomat og paprika i biter og legg det ned sammen med det andre. Hell på en halv desiliter vann og 2 ss soyasaus. La det putre til agurken har blitt litt mykere, men fortsatt har god tyggemotstand.
Hell over 1 dl melk, eller fløte. Krydre med salt og litt pepper. Har du rester av poteter, deler du det opp og varmer det i grønnsakene i panna. Hell alt over i en bolle og legg over et lokk så det holder seg varmt. Skyll ut av pannen med varmt vann og tørk den med litt tørkepapir. Ha i 2 ss melange. Del fiskefileten i fire jevnstore biter. Legg fisken i en tett plastpose med 2 ss hvetemel. Ha litt luft i posen og rist rundt så alle bitene blir dekket av mel. Stek det i noen minutter på hver side og server det til grønnsakene med remulade, rømme eller en dressing. Her har jeg kokte poteter også, for jeg hadde ingen rester å ha i den varme salaten.
Mmm – ser deilig ut! Jeg tar vare på oppskriften…. 🙂 klem
Takk du. Det ble veldig godt. Klemsiklem:)
Mmmm god mat!
Ja, det var godt. Klemsiklem:)