Bruk restene!

Ja, flere lurte på hva et ble av frukten jeg hadde skrelt? Her var det skrukkete epler på fruktfatet og mengder av svisker som ikke ble spist opp i jula. Det var appelsinskiver, rosiner og hakkede mandler som skulle være til gløggen. Nå er det jo ikke jul lenger, og kaste mat skal man jo ikke.  Det var bare til å veie opp restene, skjære vekk skall og frøhus, og sette i gang. Ikke bruk for mye appelsin. Jeg hadde bare i et par skiver for smakens skyld.

Så ble det kokt til grøt alt sammen, og de hakkede mandlene ble pynt på toppen. Nydelig dessert i går, med melk på. Føler meg heldig, for det er igjen til i dag også.

FRUKTGRØT

100 g svisker

100 g blandet frukt

1/2 l vann

1/2 dl sukker

 

2 strøkne spiseskjeer potetmel

3  ss kaldt vann

Rens og skrell frukt som har skall og frøhus. Del det i biter. Bland det sammen med sviskene og kok det til det grøter seg. Rør inn sukker.  Dra kjelen av kokeplaten. Bland potetmelet med vann i et glass, og rør det glatt. Hell det i en stråle ned i grøten. Sett kjelen på platen igjen. Kok det raskt opp. Om du koker det for lenge, vil det bli tynt.

Hell det i en pene skåler eller i en bolle. Dryss over litt sukker så grøten ikke snerker seg. Hell på hakkede mandler. Server med krem, vaniljesaus eller melk.

16 kommentarer

Siste innlegg