Ja, flere lurte på hva et ble av frukten jeg hadde skrelt? Her var det skrukkete epler på fruktfatet og mengder av svisker som ikke ble spist opp i jula. Det var appelsinskiver, rosiner og hakkede mandler som skulle være til gløggen. Nå er det jo ikke jul lenger, og kaste mat skal man jo ikke. Det var bare til å veie opp restene, skjære vekk skall og frøhus, og sette i gang. Ikke bruk for mye appelsin. Jeg hadde bare i et par skiver for smakens skyld.
Så ble det kokt til grøt alt sammen, og de hakkede mandlene ble pynt på toppen. Nydelig dessert i går, med melk på. Føler meg heldig, for det er igjen til i dag også.
FRUKTGRØT
100 g svisker
100 g blandet frukt
1/2 l vann
1/2 dl sukker
2 strøkne spiseskjeer potetmel
3 ss kaldt vann
Rens og skrell frukt som har skall og frøhus. Del det i biter. Bland det sammen med sviskene og kok det til det grøter seg. Rør inn sukker. Dra kjelen av kokeplaten. Bland potetmelet med vann i et glass, og rør det glatt. Hell det i en stråle ned i grøten. Sett kjelen på platen igjen. Kok det raskt opp. Om du koker det for lenge, vil det bli tynt.
Hell det i en pene skåler eller i en bolle. Dryss over litt sukker så grøten ikke snerker seg. Hell på hakkede mandler. Server med krem, vaniljesaus eller melk.
Det var et godt tips 😊
Ellers er det fint å bruke det til smoothie også😊
Jeg kaster minst mulig mat jeg også. Det er alltid noe det kan brukes til. Hvis det ikke er blitt surt eller muggen da.
Ja, smoothie ble det av bananer og litt annet! Fint å bruke det vi har til siste slutt, før det blir ødelangt. Ha en fin dag 🙂
Mmmm så smart!
Jeg har en slik juice-maskin der jeg kan bruke overmoden frukt og grønnsaker i og lage de herligste juicer 😀
Fruktgrøt er jo bare såååååå godt da!
klemsiklems
Ja, det er også så lurt. Men denne gangen hadde jeg så lyst på fruktgrøt! Klemsiklem til deg 🙂
Eplene fra jul har ikke rukket å bli skrukkete her…
Men altså, skrell dem og kutt i skiver, båter eller hva du bruker i eplekake, frys ned i fryseposer. De kan brukes om de så har ligget i årevis i fryseren. Spiller ingen rolle om de blir litt brune, eller “frysetørret” med tiden. Er bare å stikke dem ned i deigen i frossen tilstand, strø kanel og sukker på og stek.
Ja, du har så rett, og det blir ofte gjort her. Fint å bruke opp det vi har. Ha en fin dag 🙂
jeg skal jammen koke en sånn grøt nå med en gang ,takk for tips :=)
Herlig med sånn grøt. Det smakte så godt. Lykke til! 🙂
Fint tips 🙂 Ser innbydende og deilig ut :)) Kos deg med kvelden <3
Det smakte veldig godt. Koselig med dessert på en hverdag også. Klem 🙂
Du er rett og slett dyktig til det meste, du <3
Hjertelig takk for sånne ord. Du er snill. Klem 🙂
Takk for tipset, så veldig godt ut 😊 Her hos meg overlevde eplene mine med glans, mens sitrusfruktene hadde blitt lodne.
Bare hyggelig. Uffda, kodne sitrus er ikke bra. Men noen av fruktene holder ikke må i varmen over lengre tid. Ha en fin kveld 🙂
det ble grøt,eple,sviske og aprikos med pisket fløte på :=) takk for tips
Så bra! Velbekomme! 🙂