Fisk i dag.

Planlegning av maten, er halve jobben. Jeg har alltid, ja nesten i hvert fall, planlagt hva vi skal spise til middag. I dag ble det fisk. Kokt sei til meg, med litt hvit saus og grønnsaker. Mannen i huset skal jo også ha mat. Han fikk lett trukket pepperlaks, med samme tilbehør som meg. Men det ble også poteter på han. Resten av laksen ble frosset ned i passende stykker.

Jeg tåler dessverre ikke alt det pepperet på den laksen, så da velger jeg annen fisk. Men det går da fint. Hver våre fiskestykker pakket i folie. Jeg hadde i litt sitronsaft på min. Vanligvis har jeg i en skje med smør, men det dropper jeg for tiden. Laksen er så fet,  at den klarer seg uten noe mer.

Legg pakkene på rist, og sett dem i et kokekar med kokende vann. Vannet skal ikke stå over risten. Har du ikke rist? Da lager du deg en tykk ring av aluminiumsfolie og legger fiskepakken på det. Damp fisken under lokk til den er gjennomkokt, det tar ca. 10 minutter. Er det tykke fiskestykker må de stå litt lenger. Glemte å ta bilde av maten på tallerkenen, men det får du tenke deg.

13 kommentarer

Siste innlegg