Høstfest?

Når høsten kommer og regnet pisker mot ruta, er det koselig med en høstfest, eller flere. Jeg lagde til og med forrett her om dagen. Det er ikke ofte jeg gjør, men jeg fikk så lyst.

Det ble sommerfugler av hjemmelagde fiskeboller, som jeg skar i skiver og formet. Du kan fint bruke ferdigkjøpt fiskepudding til dette også. Så hadde jeg gressløk som kropp, sylteagurk i biter som pynt på vingene og litt hakket persiller her og der. Forsiktig helte jeg lys buljong aspikgele over (eller kabaretgele kaller du det kanskje), og da sier jeg forsiktig. Min form av blekk sto i kjøleskapet da jeg helte på skje etter skje, så det ikke skulle forskyve seg. Om det ikke dekker helt gjør ikke det noe.

Følehorna til sommerfuglen av gressløk, satt jeg inn etter at geleen var stiv, for de skal jo stå litt opp. Jeg stakk ut sirkler med en pepperkakeform og løftet hver av dem forsiktig over på tallerkenene. Som tilbehør hadde jeg litt remulade, majones, noen røde “kapper” fra tomatskall og en skive ristet loff.

Gjett om vi koste oss. Etterpå hadde vi kjøtt og kjøttkaker, surkål, sopp, saus og poteter til middagen og desserten var en sjokoladekake med roseblader, bær og frukt. Høstfest er koselig synes jeg.

Servietter som passet, fikset jeg selv. Tallerkenene mine har sånne streker, og da lagde jeg bare lignende streker med vannfast tusj på hvite servietter!

11 kommentarer

Siste innlegg