Hvitveispynt, og litt til….

Hvitveisen er giftig, så den kan vi ikke ha på kake, men det går fint å lage seg noen av melis også. Jeg blandet melis med eggehvite og så sprøytet jeg blomsterformer på et bakepapir. Når de var tørre malte jeg på med litt grønn og gul konditorfarge.

Ikke helt lik hvitveisen, men fullt brukbart for meg.

Jeg har hatt en bakedag i dag. Snart er det mai, og da er det fint å ha noe klart i fryseren til fest og fødselsdager framover.  Jeg bakte marengs som jeg bredte ut på et bakepapir og delte i tre med slippepotten. Den skal stå til “tørk” i stekeovnen til i morgen etter stekingen. Jeg lagde den gule kremen av eggeplommene og fordelte det i tre skåler. Nå er det fort gjort å bare ta fram en marengskake fra kakeboksen i kjøkkenet, smøre på gul krem, ha på pisket kremfløte og bær. Dette blir kanskje 17.maikaken?  Det ble et stort sukkerbrød også, som jeg delte i tre. Jeg lagde en ostekrem og smurte på det du ser bildet av her. Siden blir dette en sommerfuglkake med bær og frukt. Rektangelet foran, ble delt på langs, og så ble det til hvitveisbiter.

De to andre delene ble til 16 snipper med vaniljekrem i mellom.

Når jeg tar opp noen av de snippene, tror jeg at jeg skal spandere på meg en kurv med jordbær, hakket sjokolade og pisket krem.

Men i dag blir det hvitveisbiter med ostekrem til kaffen. Det er jo helg! Kos dere!

10 kommentarer

Siste innlegg