Karamellkake.

Reklame |

Mandag er det, men jeg fikk så lyst på å bake. Kake fristet, med karamell! Hvorfor må kremen inn i kaken, tenkte jeg. Den kan da serveres i en skål ved siden av, og da bestemmer man selv hvor mye man vil ha på. Kaken holder seg litt bedre, om gjestene mine i dag, ikke spiser opp alt da! Jeg lagde karamellen. Daa den var avkjølt fylte jeg den inne i kaken og la “lokket” på! Med en pensel jeg bare bruker til bakst, malte jeg noen lønneløv  med solbærsaft. Jeg kunne servert den sånn, men da må den serveres ganske fort, for kaken trekker til seg saften.

Fra sist gang jeg bakte, hadde jeg igjen litt sukkerpasta. Jeg kjevlet det ut og skar ut noen løv og malte det med kondittorfarger. Sammen med litt perlesukker og et dryss av melis, ble det for meg en koselig høstkake. Jeg gleder meg allerede.Vil du ha kremen blandet med hakkede mandler mellom kakestykkene, er det jo ditt valg.

MIN KARAMELLKAKE

4 store egg

200 g sukker

165 g hvetemel

1 ts bakepulver

Pisk egg og sukker til eggedosis og sikt inn det andre. Vend det inn med en slikkepott. Ha det i en kakeform på 24 cm og stek kaken ved 180 grader i ca. 35 minutter. Avkjøl og del den i to.

Karamellsaus:

2 1/2 dl sukker og 2 ss vann, kokes til det bli gyllenbrunt. Pass på så det ikke blir for brunt og svir seg, for da smaker det brent. Dette er fryktelig varmt, så vær varsom.

Tilsett forsiktig i 150 g melange i biter og 2 dl fløte. Det kan lett sprute, så bruk gjerne grytevotter for å beskytte hendene.

Rør det godt sammen, og la det koke et par minutter.

Ha 1 ts hvetemel i et glass med 2 ss vann. Rør det sammen, før du heller det i en stråle ned i karamellen. Tilsett 1/2 ts salt.

La det koke sammen, og sil det av i et dørslag, før du setter det til avkjøling. Når karamellen har tyknet, brer du den ut mellom lagene i kaken. Tegn med saft på toppen av kaken om du har lyst til det, eller lag løv av marsipan eller sukkerpasta. Server kaken med is, eller pisket krem, hakkede mandler og en varm kopp kaffe eller te.

Russell Hobbs//Moccamaster KBGC 982 AO-FG Fresh Green//Russell Hobbs//Russell Hobbs

12 kommentarer
   1. Kaken ble god, og takk skal du ha. Vi fikk besøk, og da måtte det en kake på bordet. Verdens beste er nydelig da. Den har jeg faktisk aldri bakt selv, for det er så mange andre i familien som baker den stadig. Men den er supergod! Koser meg alltid med å pynte kaker, det er det beste ved å bake synes jeg.

  1. Å den kaka ser nyyydelig ut! Namnam…..! Vannkoker ja – det ønsker prinsessa seg – disse var tøffe! Moccamaster er et must – jeg har en knall rød <3

   1. Ble veldig fornøyd, så tusen takk. Ja, jeg har bare en sånn kjedelig svart koker, så jeg kunne tenke meg en ny som var pen å se på også. Moccamaster ønsker jeg meg og rød eller grønn hadde vært supert. Jeg må ønske meg det til jul kanskje! 🙂 Klemsiklem:)

   1. Heisann Kari! Tusen takk! Ja,den smakte herlig, og det er ikke stort igjen etter gårsdagens kaffekos med noen av de unge i familien. Tror nok jeg må bake en sånn snart igjen. 🙂

   1. Takk du. Her er det også noen som ikke tåler krem, så derfor ble det ved siden av, så velger man selv. Her brukes det kun laktosefritt i huset til bakst, så da kan de som kan kose seg 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg