SPRØ RISBOLLER
250 g delfiafett
250 g melis
2 – 3 ts vaniljesukker
1 dl vanlig kakao
ca. 170 g puffet ris
Smelt fettet over svak varme. Sikt inn alt det tørre, uten ris. Rør til alt er jevnt. Hell i japansk ris. Når det er avkjølt litt så det “henger” litt sammen er det klart. Sett det med skje på bakepapir.
Vil du lage sjokoladekaker, så brer du det ut på en bakepapirbit og bretter det inn på sidene så de blir rett og fine. Avkjøl i kjøleskapet. Pynt med melis, kakekrummel og sukkertøystenger.
10 kommentarer
deilig :=) mine ligger i frysa ,men japansk ris har jeg ikke hørt før ,vi sier puffet ris :=)
Det er visst flere som ikke vet hva det er,japansk ris. Da jeg var liten, så sto det det på posen!!!! Men det er Puffet ris da :)))))
Mmmm – deilig! Langt bedre enn den gulrota jeg nettopp spiste, hihi… 🙂
Men gulrot er jo også godt og så sundt!!! Klemsiklem:)
Lurte litt på den japanske risen:-)Såg veldig gode ut
Måtte le. Jeg skjønner jeg har blitt gammel, for jeg kaller det fortsatt Japansk ris som det het da jeg var liten. Men nå er det rettet i den oppskriften til puffet ris. De er så sprø og gode, at de forsvinner fort her. Dette er min andre porsjon i år. 🙂
Det er godt. Tenkte jeg skulle lage det jeg også. Og jeg sier også japansk ris 😊Begynner å bli gammel jeg også 😄
Må som regel rette det til puffet ris for at andre sjal skjønne hva jeg snakker om 😀
Kjempegodt og for meg heter det jo Japansk ris fortsatt. 🙂
Åååå, du lager så mye godt, og det ser så deilig ut 🙂 Her er det mye sjokolade i kjøleskapet 🙂
Kjempegodt er det, men sjokolade er også kjøpt inn1 Klemsiklem 🙂