Kokoskake…

Fortsatt går det i rester her. Så godt å lage noe nytt av det som står der etter jul. Vi liker kokosmakroner, men nå er vi lei. Da kjørte jeg 300 g av dem i en hurtigmikser. Massen helte jeg over i en bolle, og så fortsatte jeg. Mikseren trengte ikke å bli vasket før til slutt.

100 g myk margarin

125 g sukker

3 eggeplommer

1 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

250 g hvetemel

1 dl vann

Ha alt i mikseren og kjør det sammen. Legg bakepapir i en form på ca. 26 cm i diameter. Jeg brukte en firkantet form, som rommer omtrent det samme. Hell i røren og stek det ved 180-200 grader i ca. 15-20 minutter. Ta den ut og bre over 2 dl bringebærsyltetøy.

Vips tre eggehviter stive, og tilsett kokosmakronblandingen. Rør forsiktig om, og bre det ut over bringebærene. Stek kaken videre på nederste rille ved 160 grader, til den er gyllen og fin.

Har du ikke rester av kokosmakroner fungerer det like fint med 125 g sukker og 175 g kokosmasse i eggehvitene.

Jeg delte min i pene firkanter og satte det i frysa. Når de er gjennomfrosne, legger jeg de i en kakeboks med bakepapir mellom lagene. Hvordan jeg får så jevne firkanter?

Nei, alle blir ikke like fine, men avskjæret tar vi til en hverdagskaffekopp!

 

14 kommentarer

Siste innlegg