Lettvint karamellsaus

 

Jeg ryddet litt i kjøleskapet her om dagen og der sto det en halv pakke med brunt sukker. Den var hard som en stein? Enda alle sier at oppbevarer du det i kjøleskapet, så blir det ikke fast i formen. Tull. Mitt var beinhardt. Men kaste det skulle jeg ikke. Det ble karamell til eplekaka jeg hadde bakt. Noe så godt. Jeg fikk lyst til å spise karamellen med skje. Men det kunne jeg da ikke. Jeg ventet besøk den dagen og da skulle karamellen være til eplekake og pisket krem. Men jeg måtte prøvesmake. Jeg skar av en skalk på kaken, og danderte det fint med litt lett yoghurt, og så karamell. Mmmmmmmm…….

 

LETTVINT KARAMELL

3 dl fløte

150 g melange

3-4 dl demerarasukker (mørkt sukker), eller halvparten lyst og mørkt sukker

Ha alt i en tykkbunnet kjele og rør med en tresleiv. Kok det opp og la det putrekoke i ca. 10 minutter. Da tykner det litt. Server sausen lunken til for eksempel eplekake is eller sukkerbrød med krem.

Jeg satte et glass i fryseren og restene fikk plass i kjøleskapet, og den sukret seg!!! Typisk. Den smakte like godt, så vi spiste den på Digistivekjeks til kaffen i dag. Men du kan varme den noen sekunder i micro, røre den godt sammen og sil den av, før du serverer den til gjester.

 

12 kommentarer

Siste innlegg