Jeg ryddet litt i kjøleskapet her om dagen og der sto det en halv pakke med brunt sukker. Den var hard som en stein? Enda alle sier at oppbevarer du det i kjøleskapet, så blir det ikke fast i formen. Tull. Mitt var beinhardt. Men kaste det skulle jeg ikke. Det ble karamell til eplekaka jeg hadde bakt. Noe så godt. Jeg fikk lyst til å spise karamellen med skje. Men det kunne jeg da ikke. Jeg ventet besøk den dagen og da skulle karamellen være til eplekake og pisket krem. Men jeg måtte prøvesmake. Jeg skar av en skalk på kaken, og danderte det fint med litt lett yoghurt, og så karamell. Mmmmmmmm…….
LETTVINT KARAMELL
3 dl fløte
150 g melange
3-4 dl demerarasukker (mørkt sukker), eller halvparten lyst og mørkt sukker
Ha alt i en tykkbunnet kjele og rør med en tresleiv. Kok det opp og la det putrekoke i ca. 10 minutter. Da tykner det litt. Server sausen lunken til for eksempel eplekake is eller sukkerbrød med krem.
Jeg satte et glass i fryseren og restene fikk plass i kjøleskapet, og den sukret seg!!! Typisk. Den smakte like godt, så vi spiste den på Digistivekjeks til kaffen i dag. Men du kan varme den noen sekunder i micro, røre den godt sammen og sil den av, før du serverer den til gjester.
Nam, nam 🥰🥰🥰 Denne så jo enkel og supergod ut 😊
Ønsker deg en superfin mandagsettermiddag, og ei kjempefin og god uke ❤😊
Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
Takk du og nyt dagene i oktober. Klemsiklem
Det så veldig godt ut i alle fall 🙂 Lettvint eller ei 😀
Knallgodt. Jeg ville bare ha meeeeeeeeeeeeeeeeeer!!! Klemsiklem:)
nam det så godt ut og takk for oppskriften. Det må jo prøves hehe.
Bare hyggelig, men husk at den fort sukrer seg. 🙂
Namnam……. jeg er godtesugen… 🙂
Ja, man blir det i mellom. Klemsiklem:)
Ååååå det er så godt med hjemmelaget karamellsaus!
Knallgodt. Klemsiklem:)
Ser skikkelig godt ut. Regner med det går an å bruke smør også. Holder det seg lenge, utenom at det sikkert er så godt at en spiser det opp fort :)?
Sikker ok med smør også. Men det var utrolig godt, og spist opp veldig fort!!!! 🙂