Ord 7, BYGG

Ordet er BYGG i Frodiths utfordring som du finner HER! Bygg kan være så mangt, som et hus, lego, byggeklosser eller mat. Byggkorn er en plante jeg kjenner fra jeg var liten. De snerpene setter seg godt i klærne kan jeg love. Men jeg liker byggkorn i maten. Bygg er av gresslekt og den arten korn vi dyrker mest av i landet. Både husdyr og mennesker spiser dette, og mange tenker øl når de hører ordet bygg. Men hva tenker jeg? Søtsuppe!

I dag er det jo så moderne med kjøleskapgrøt av bygg, men jeg synes at den måten ikke gir meg det jeg vil ha. Kornet får liksom en rå smak. Nei, jeg må gjøre det på gamlemåten. Først legger jeg kornene i vann over natten, eller i ca.åtte timer. Så koker jeg kornet i bløtevannet i en halv time. Kornet har som regel “spist” opp det meste av vannet i løpet av natten, så jeg må selvfølgelig fylle på litt mer vann til kokingen. Jeg har i rosiner, så de får skikkelig blåst seg opp. Når kornet er klart heller jeg i rød saft, til det smaker godt. Velg saft du liker, lettsaft eller ikke. Her brukte jeg en blanding av hjemmelaget jordbær- og bringebærsaft. Da jeg var liten fikk vi søtsuppe av en blanding av rips og solbær.

Jeg bløtlegger alltid mer korn enn jeg skal ha til suppe. Det blir silt av, før jeg har i saft i kokevannet. Så har jeg en herlig mengde myke, kokte korn med rosiner til andre gode måltider. Skikkelig godsaker som man kan bygge til de store høyder Jeg bygde min lunsj med bygg, cottage cheese og jordbærsyltetøy. Men det er jo ditt valg. Bruk yoghurt eller masse frukt til. Om du dropper rosinene er bygget klart til å brukes til middag. Her er det bare å velge på øverste hylle. Blander du kornene med melk, kan du enten lage velling eller grøt av det.Gjett om jeg gleder meg til å spise dette? Søtsuppe er barndomsminner og byggrynsglass er nåtiden.

12 kommentarer
    1. herlig ,ja bygg kan vi bruke til mange deilige retter,jeg valgte også dette i dag ,jeg tenker å ha bygg i en salat til lunchen ,men jeg har også kokt litt ekstra og har litt fløte i kjøleskapet,tenker det blir litt desert i kveld eg :=) ha en fin dag

    2. Nam, dette hørtes skikkelig godt ut. Tror jammen etter å ha lest her og hos Fruensvilje i dag, at jeg må gå til innkjøp av hele byggryn 🙂 Tusen takk for tipset ♥
      Fin løsning på dagens oppgave, og jammen fristet det. Selv tar jeg for meg en annen type bygg i min løsning i dag 🙂
      Klemmer ♥

      1. Ja, Fruen hadde om det samme. Jeg synes det er så godt til så mye. Det er bare å bruke fantasien. Bygggryn sammen med salat og grønnsaker er godt, og i stedt for ris bruker jeg det, pluss sammen med bær og yoghurt eller lignende.Artig med ord som betyr mer enn en ting. Ha en vakker dag.Klemsiklem:)

    3. Å, herlighet aldri laget denne grøten. Høres så nydelig ut. Tusen takk for flotte bilder og oppskrift 🙂 Kos deg! <3 klemmer…

      1. Nei, jeg kan ikke anbefale kjøleskapgrøt av bygg. Da velger jeg havregryn. Men bløtlegger du og koker bygg, så er det snadder. Kan anbefales!!!! 🙂 Jepp, jeg koste meg alt for mye med dette i går! Litt igjen til i dag også! :)Klemsiklem:)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg