Rosettbakkels

I år ble det rosettbakkels. Så godt å være to når man skal koke i fett. Jammen er det varmt! Jeg har en liten stjerne og med kakene rullet i sukker, ble de da ganske så søte. Gleder meg til å spise dem til riskrem eller multekrem.

Egentlig så lett å lage.

1 egg, 1 dl melk og 1 dl hvetemel.  Det blir ca. 20 kaker. Vil du ha flere, så lager du dobbelt porsjon.

Varm 1 pk Flottfett i en ikke for stor tykkbunnet kjele. Når det bruser rundt en trepinne eller en tresleiv, er det klart. Husk å ha et lokk klart, om det skulle blir for varmt!!!

Legg stjernejernet ned i fettet, så det blir varmt. Ta det opp og dypp det i røren, så det fester seg på kanten. Det må ikke bli på oversiden, for da setter det seg fast. Noen ganger går kaken av av seg selv, og andre ganger tok vi den av med en gaffel. Så var det på et tørkepapir, før jeg la de i en skål med sukker. Begge sider fikk det søte, og så var det bare å vente til de var kalde. For klart vi prøvesmakte.

10 kommentarer

Siste innlegg