Rosettbakkels

I år ble det rosettbakkels. Så godt å være to når man skal koke i fett. Jammen er det varmt! Jeg har en liten stjerne og med kakene rullet i sukker, ble de da ganske så søte. Gleder meg til å spise dem til riskrem eller multekrem.

Egentlig så lett å lage.

1 egg, 1 dl melk og 1 dl hvetemel.  Det blir ca. 20 kaker. Vil du ha flere, så lager du dobbelt porsjon.

Varm 1 pk Flottfett i en ikke for stor tykkbunnet kjele. Når det bruser rundt en trepinne eller en tresleiv, er det klart. Husk å ha et lokk klart, om det skulle blir for varmt!!!

Legg stjernejernet ned i fettet, så det blir varmt. Ta det opp og dypp det i røren, så det fester seg på kanten. Det må ikke bli på oversiden, for da setter det seg fast. Noen ganger går kaken av av seg selv, og andre ganger tok vi den av med en gaffel. Så var det på et tørkepapir, før jeg la de i en skål med sukker. Begge sider fikk det søte, og så var det bare å vente til de var kalde. For klart vi prøvesmakte.

10 kommentarer
      1. Knallgode og søte!!!! Jeg fikk dem hos naboen da jeg var liten, og adopterte det til vår jul. Nitimen hadde denne kaken som en av de sju slagene vi burde ha til jul!!! Ja, det er en julekake og en festkake. Det finnes mange forskjellige jern du kan bruke. Naboen hadde et som sommerfugl som hun bakte til 17.maifesten. Da ble det servert is og jordbær til. Kan anbefales, men vær to når dere skal steke. Klemsiklem 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg