Suppe, gir varme.

For noen farger det er i grønnsakene våre. Jeg delte opp og kokte suppe til middag.

Jeg hadde glemt å drysse over kruspersille før  jeg tok bilde, men det får dere tåle tenker jeg. Jeg har kruspersille i en stor krukke på terrassen og der er det liv, selv i januar. Disse to bildene tok jeg rett før middagen!!!! De ligger litt flate på grunn av kulda, men selv om de har vært dekket med masse snø, titter de fram når det smelter igjen.

GRØNNSAKSSUPPE
1 gul løk

1/2 kålrot

1/2 kålhode

2 gulrøtter

1/2 purre

1/4 selleri

2 buljongterninger

1 l vann

litt hakket persille

salt, pepper, urtekrydder eller annet krydder du liker.

Skrell løk, kålrot, gulerøtter og selleri. Del det i terninger. Purren deler du på langs og vasker alle biter godt, før du skjærer det opp. Jeg kjøpte en hel purre selvfølgelig, og en halv, pakket selleri. Det ble delt opp alt sammen, og halvparten av purre og selleri la jeg i en tett boks og plasserte det i frysa til en annen gang.

Kålen snittet jeg i strimler. Resten av kålen skal jeg ha til kålstuing en dag og som grønnsak til middag en annen dag.

Alt som skulle i suppa la jeg i en stor kjele, helte på vann og la i buljongterningene. Det fikk koke en halv times tid,  til grønnsakene var møre. Så smakte jeg til med krydder, salt og pepper. Mannen i huset lever ikke på diett, så han fikk oppdelte pølser til sin tallerken. Om jeg ble fristet? Nei, ikke denne gangen.

Jeg serverer gjerne grove knekkebrød eller rundstykker til dette. Men suppen kan varieres som du vil. Du kan ha i poteter og pølsebiter, kylling eller kjøttboller. Om du har i en boks med hermetiske tomater og litt paprika, får du en helt annen smak. Varm suppe i vinteren varmer godt i hele deg.

 

8 kommentarer
    1. Du har noe av det samme i suppa di, som vi har i makrellsuppa. Vi bruker ikke stangselleri i den, for det tar en del av smaken når det er makrell i tror jeg. Og heller ikke kruspersille, men det passer jo veldig bra i suppe med pølser/kjøtt da. Og jeg ville nok heller ikke savnet pølsebitene, for det er jo så godt med grønnsakene. Og bare de lekre fargene gjør jo at en får lyst på suppa du har bilder av her. 😀 God klem ❤

      1. Godt med suppe. Jeg bruker sellerirot og aldri stangselleri. Den sistnevnte, er jeg ikke så glad i, litt for mye smak ja. Rotgrønnsaker og kål som er kokt sammen på denne måten, er så godt. Tror nok det snart blir kokt mer av det. Jeg liker suppen med en brødskive til og grønnsakene kan jeg bare sile av og ha sammen med middagen også. Her blir det fisk i dag tenkte jeg og det gleder jeg meg til. Ha en fin ny uke. Klemsiklem:)

    2. Er så godt med slike supper.. med mye gode grønnsaker oppi ! Kjekt med egen kruspersille da.. di jeg kjøper blir så fort slappe.. Ha en fin kveld <3

      1. Kjempegodt og persillen smakte. Har du ikke en sånn balkongkasse der du bor? Der kan du plante ned en persille og litt gressløk, så har du plutselig tilgang på det nesten hele året. Klemsiklem:)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg