Vegetarmat og lavtrykk.

Ikke alle dager går som en lek. I dag er det lavtrykk. Om det er det, eller noe annet som gir meg hodepine, aner jeg ikke?Tungt i hodet er det i hvertfall, og da mister man motivasjonen. Ute snør det som bare den, og fuglene kvitrer i den snødekte hekke. Jeg får strikke litt så lenge,  slappe av og håpe på bedre tider. Lavrykk i kropp og sjel føles verre, enn et lavtrykk av snø eller regn. Glad det går mot vår, lys og mer sprett og fart. Men selv om formen ikke er god, blir jeg sulten. I dag hadde jeg lyst på noe godt til lunsj for å trøste meg litt. Det er lenge siden jeg har laget vegetarmat, men i dag fikset jeg det. Med det jeg hadde i huset, satt jeg sammen en fantasirøre.

Vegetarpletter:

1 boks tomatbønner

2 dl havregryn

2 egg

1  1/2 ss potetmel

2 egg

1/2 ts gurkemeie

1/2 ts timian

1 ts sitronpepper

Kjør alt sammen med en stavmikser og legg det med skje i en varm stekepanne. Røren er som en god, tykk vaffelrøre.  Jeg har teflonpanne, så da ble det ikke noe smør. Snu plettene når du ser “bobler” på toppen av dem, og la de bli gjennomstekte.

Så ristet jeg en skive brød og smurte den med ketsjup og la på salat, tre pletter, stekt løk, agurk og hakkede mandler. Til slutt helte jeg en spiseskje  med soyasaus her og der som pynt.

Det smakte så godt, så dette skal jeg snart lage igjen.

14 kommentarer

Siste innlegg