Kakebakst.

Herlig med kaker som frister eller? Her ble det en kake med masse blomster, for damen som skal ha den, min mamma,  elsker nemlig det.

Jeg dynget på med blomster og blader som er laget i sukkerpasta, sammen med smørkremtopper, hjertet og sukkerperler.

Det ble en kake til også, og den ble ganske så kjedelig. En kokosbollakake med to sommerfugler. Men sånn er det. Det er faktisk ikke så viktig at kaken er overpyntet, om den ikke er god.

Her er oppskriften til den med blomster. Ja, blomstene er jo et kapitel for seg. Her har jeg farget, kjevlet og stukket ut blomster med en sånn liten pepperkakeform og dandert blomstene litt før jeg la en gul sukkerpastaknapp i midten på de hvite, og drysset kakekrymmel i de rosa. Legg en liten klatt melis i blomstene først, så sitter det i midten fint. Etterpå lot jeg de tørke under litt matpapir et par dager, så de holdt formen.

GLUTENFRITT SUKKERBRØD

6 egg

150 g sukker

piskes til eggedosis.

Sikt inn 100 g glutenfritt mel (Toro lys) og 80 g potetmel.

Vend det inn i røren sammen med 2 ts bakepulver.

Ha det i en form på 26 cm i diameter.

Stek kaken ved 175-180 grader i ca. 35 minutter.

Du kan ha 1 ss fiberhusk i røren for annen konsistens.

Tilsetter du 3-5 ss kakao, får du en sjokoladekake.

Avkjøl og del kaken i to.

Kremen er 250 g melis som røres godt sammen med 250 g myk melange og en boks med laktosefri Philadelfiaost. Smak til med vaniljesukker. Jeg brukte to teskjeer her. Rør inn et egg til slutt. Kremen delte jeg i to og tilsatte 3-4 ss jordbærsyltetøy i den som skulle være inne i kaken. Resten ble smurt på toppen og sidene før jeg pyntet den. Nå gjenstår det om kaken faller i smak for jubilanten. Men det tror jeg sikkert.

13 kommentarer

Siste innlegg